DOLAR 32,5130
EURO 34,9419
ALTIN 2.434,97
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

“Bazı adımların bizler tarafından atıldığı sanılmasın”

08.05.2020
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin 12 Haziran’da başlayacağını açıklamıştı. 

Bazı açıklamaların bıkkın kitleyi sokağa çıkmaya kışkırtma ettiğini açıklayan Sarıkaya, Prof. Dr. Akın’ın, “Şunu biliyorum ancak Sağlık Durumu Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nda kitle bağışıklığının sağlanmasına yönelik bir us kuşkusuz yok… Dolayısıyla bir takım adımların bizler tarafından atıldığı sanılmasın” tespitini aktardı.

Türkiye genelinde oluşan bağışıklığın az önce %15-20 sevisinde olduğunu, bunun virüsün en yaygın olduğu İstanbul’da yüzde 40 seviyesinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Akın, “Toplum bağışıklığının oluşması için en azından %60-65’i görmemiz gerekir, bunu az önce görmedik” dedi. böylece AVM’lerin açılım kararını erken bulduklarını gösteren Akın, “Bizim takvimimizde 28 Mayıs planı vardı” açıklamasında bulundu.

Futbol Federasyonu’nun kararına tepki gösteren Akın, “Bilim Kurulu tavsiyesi diyorlar; bizim böyle bir tavsiyemiz de muhakkak söz konusu yok” dedikten sonra kaydetti:

“Bakan toplantıda Futbol Federasyonu’nun sağlık kurulunun tavsiyede bulunmuş olabileceğini söyledi. Nasıl yapacaklar? Bırakın sahada oynayanı, değiştirme kulübesinde oturan futbolcunun enfekte olduğu görülse, hepsiyle yakın temaslı olduğu için bütün takımı 14 gün karantinada yetişmek zorundayız. Bu sadece futbol yok, basket, voleybol, güreş, tekvando gibi her türlü temaslı sporda geçerli…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.