DOLAR 32,1992
EURO 34,7665
ALTIN 2.457,33
BIST 10.335,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

BAUN’de başarı sıralaması arttı

22.08.2023
A+
A-

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Ön Lisans programlarında yüzde 102, lisans programlarında yüzde 100 doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

BAÜN’e yerleşen öğrencilerin başarı sıralamalarında da kayda değer artışlar görüldü. Yerleştirme sonuçlarına göre ikinci öğretimler dahil olmak üzere 64 lisans bölümünün 41’inde başarı sıralamaları da yükseldi. 17 lisans bölümünde ise bir önceki yıla göre yüzde 10’un üzerinde başarı sıralaması artışı gerçekleşti. Hukuk, İlahiyat, Finans ve Bankacılık (İ.Ö), Maliye (İ.Ö.), Uluslararası Ticaret (İ.Ö), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İ.Ö.), Endüstri Mühendisliği (İ.Ö), Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Makine Mühendisliği (İ.Ö.), Makine Mühendisliği, Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji ve Tarih (İ.Ö.) bölümleri bir önceki yıla göre başarı sıralamaları yüzdelik olarak en çok yükselen lisans bölümleri arasında yer aldı.

Öte yandan Finans ve Bankacılık (İ.Ö.) 213.125, Maliye (İ.Ö.) 130.859, Uluslararası Ticaret (İ.Ö.) 113.974, İlahiyat 72.940, Finans ve Bankacılık 70.949, Tarih (İ.Ö.) 66.767, Turizm İşletmeciliği 64.249 ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İ.Ö.) 57.20 kişilik sıralama artışları ile başarı sıralaması en az 50 bin ve üzerinde yükselen bölümler oldu.

Rektör Oğurlu: “Başarılı Öğrencileri BAÜN’e Çekmeye Devam Edeceğiz”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, “Eğitim niteliğini ve kapasitesini artırmaya devam ettiğimiz Üniversitemizde özellikle YÖK tarafından 2023’te açılmasına izin verilen yeni programların yüzde 100’lük doluluk oranına ulaşması ve genel doluluk oranımızın da yüzde 100 olması bizleri oldukça memnun etti. Bununla birlikte 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans bölümlerimize yerleşen öğrencilerimizin başarı sıralamalarının da artmış olması dikkat çekici. İkinci öğretim kontenjanlarımızın da dahil olduğu 64 lisans bölümümüzün yarıdan fazlasında başarı sıralamaları yükselmiş durumda. Bu durum öğrencilerimizin üniversitemize olan ilgisini göstermesi bakımından kıymetli. Bundan sonra da akademik ve fiziki gelişimimizi sürdürerek başarılı öğrencileri Balıkesir Üniversitesine çekmeye devam edeceğiz. Yeni öğrencilerimize Balıkesir’e ve üniversitemize hoş geldiniz diyor, kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir üniversite hayatı diliyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.