DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

BAU Konservatuvar açılıyor

20.04.2020
A+
A-

Günümüz dünyasına uygun sanatçılar yetiştirmek amacıyla harekete geçen Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Konservatuvarı suni zeka temelli üretimleri ile de sektöre yeni bir benzi atmış getirmeye hazırlanıyor. Bütün aktüel gereksinimlerin ötesinde yüksek imkanlarla donatılan konservatuvar binası, ulusal ve milletlerarası alanda tam donanımlı, performans sanatçısı, icracı, akademisyen, eğitimci, besteci, ses tasarımcısı ve analist geliştirmek nedeniyle yeni eğitim döneminde derslerine başlayacak.

Disiplinlerarası eğitimler yapılacak

Konservatuvar bölümlerinden ‘Müzik Bölümü’ ile icracı, yorumcu, bestecilik alanında eserler üretme imkanı bulacak olan öğrenciler müzik teknolojisi alanında; müzik yazılımları, tonmaisterlik, aranjörlük, ses fiziği, elektronik müzik besteciliği gibi günümüzde önemi çoğalan ve gelecekte daha da etkisini arttıracağı beklenen alanlarda kendilerini geliştirebilme fırsatı bulacak, donanımlı akademik ve usta kadrosunun rehberliğinde bütünleşik bir eğitim programında eğitim görecek. ‘Sahne Sanatları Bölümü’ ise eğitim modelini; oyunculuk, tiyatro, dans, kamera oyunculuğu, eğitimde drama, müzikal tiyatro ve vokal gibi alanları müfredat, varsayım ve başvuru formu düzeyinde de kapsayan bir modelleme ile hayata geçirecek. Bu sayede oyunculuk, dans ve şöhret gibi disiplinlerarası eğitimin yapılacağı bölümde, şarkı söyleyip dans edebilen oyuncular ve bu alanda imal yapabilen icracı, kuramcı ve eğitmenler yetiştirebilmenin yolu gevşemiş olacak.

“Sanatın iyileştirici gücüne inanmalıyız”

Konservatuvar açma hayalinin yıllardır olduğunu ve şimdilerde bunun heyecanını yaşadığını söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel şunları söyledi; “Milletlerarası düzeyde sanatçılar yetiştiren, bütün dünyada bilinen, saygıdeğer ve güvenilir olarak anılan bir konservatuvar olmak için yola çıkıyoruz. Amacımız, Türkiye’nin sanat yaşamında etkili rol oynayacak ve bu başarıyı dünyaya yayacak, bizleri gururla temsilcilik edecek sanatçılar yetiştirmek. Güç günlerden geçiyoruz, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inanmalıyız”

Milletlerarası arenada sanatlarını kullanmak fırsatı

BAU Konservatuvarı ile ülkemize; alanında bilirkişi, entelektüel, yenilikçi ve girişimci sanat insanlarını kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise, “BAU Global eğitim ağımız ile dünyaya yan çoğu networkümüz var. İngiltere’de, Amerika’da birçok kurum ile ilişkilerimiz mevcut. Gençlerimiz bu kurumlardan dersler alabilecekleri gibi ilgili kurumlara yönelik seçecekleri herhangi bir sertifika programına da dahil olabilecekler. Hayalleri olan, reformcu projeler isteyen bu gençlerimiz, kuluçka merkezimizde start-up’larını kurabilecek, kreatif endüstriler alanını da dahil ettiğimiz Teknoparkımızda şirketlerini açabilecek, Boston, Berlin veya İngiltere’ye bu şirketlerini taşıyabilecekler. Biz tüm süreçlerde gençlerimize mentörlük ederek destekleyeceğiz” biçiminde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.