DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Batman Üniversitesinde ‘İslam Ahlakı Din Kardeşliği’ konferansı

31.08.2023
A+
A-

Batman Üniversitesinde, temel değerlerin kazanılması amacıyla “İslam Ahlakı Din Kardeşliği” konferansı düzenlendi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türk-İslam dünyasının saygı değer isimlerinden biri olan Prof. Dr. Cevat Akşit’i ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirterek, dini ve temel değerleri öğrencilere aktarmak ve yaşamlarına rehber olması açısından bu serilerin devamını gerçekleştireceklerini söyledi.

Öğrencilerinin kişisel gelişimlerinin ve akademik ilerlemelerinin yanında temel değerlerin kazanılmasında onlara rehberlik etmek amacıyla birçok akademisyenin ağırlandığı konferansta konuşan emekli akademisyen Prof. Dr. Cevat Akşit’in gençlerin ehli sünnet itikadından ayrılmaması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında insan hayatının önemli bir merhalesi olan gençlik dönemi hakkında öğrencilere kendi hayatından da örnekler sunarak tavsiyelerde bulunan Akşit, salona gelen konuklarla hatıra fotoğrafı çekti. Ev sahipliğinden dolayı Rektör Demir’e teşekkür etti.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, dekan yardımcıları, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Batman Üniversitesinde ‘İslam Ahlakı Din Kardeşliği’ konferansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.