DOLAR 32,5838
EURO 34,9974
ALTIN 2.457,47
BIST 9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Başkasına benzetilip öldürülen gencin annesinden acı feryat!

18.06.2020
A+
A-

Sabahtan Gazetesi’nden Ali Oktay’ın haberine göre Türkiye’yi yasa boğan cinayette birincil duruşma yapıldı. Göktürk’teki evlerinde ağabeyi ile kavga ettiği sırada yaralandığı için Şişli Etfal Hastanesi’ne götürülen, ambulanstan indirildiğinde başkasına benzetilerek bıçakla öldürülen dünyaca meşhur bir şarap firmasının varislerinden Emre Tyler Mays’ı (17) katleden davalı Akın Kutlu mahkemede konuştu. Müebbet hapisle yargılanan Kutlu, “Onu, ağabeyimi yaralayan husumetli olduğum kişilere benzettim. Fazla pişmanım, fazla özür dilerim. Yanlışlıkla oldu” dedi. 1988’de öldürülen eski İTO Başkanı’nın kızı olan anne Figen Mays da ABD’li eşiyle birlikte duruşmaya katıldı ve “Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. İbretlik olsun” dedi.

AĞABEYİYLE TARTIŞMA ETMİŞTİ

Mays, 7 Ocak’ta sedyeden indirildiği sırada bıçaklanarak öldürülmüştü. İddianamede Kutlu’nun durum günü Galata Deresi Caddesi üstünde çok cepheli kavgaya karıştığı ve Kutlu’nun ağabeyi ile babasının kavgada yaralanınca hastaneye getirildiği yer aldı. Bu sırada Mays’ın da hastaneye getirildiği, Kutlu’nun daha önce ağabeyini yaralayan ‘Batuhan’ isimli şahsa benzetmesi nedeniyle Mays’ı sedyeden indirildiği sırada 7-8 bıçak darbesiyle öldürdüğü öne sürüldü. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın birincil duruşmasına SEGBİS sistemiyle katılan esir Kutlu aileden özür diledi ve çok pişman olduğunu söyledi.

‘PİŞMANIM, YANLIŞLIKLA OLDU’

Kutlu şöyle dedi: “Olay günü babam ve ağabeyim bir kavgada yaralandığı için hastaneye getirildi. Onları ziyaret ettikten sonra hava almak için haricen çıktım. Hastanede ağabeyimin feci şekilde yaralandığını gördüm. O sırada ambulanstan indirilen maktulü daha önceki kavga olayında ağabeyimi yaralayan ‘Batuhan’ isimli şahsa benzettim. Sinirime baskın olamadım yani. Çok pişmanım, keşke böyle bir şey olmasaydı. Ben de sonradan öğrendim. Fazla pişmanım, fazla özür dilerim. Yanlışlıkla oldu. Keşke Emre’nin yerine ben ölseydim de bu vicdan azabını çekmeseydim.”

Mahkeme aralarında polislerle sanığın ailesinin de olduğu öteki tanıkların dinlenmesi ve sanığın durum günü telefon kayıtlarının incelenmesi için duruşmayı erteledi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Mays’ın annesi, müşteki Figen Mays ise gözyaşları içinde olay gününü anlattı: “Oğlumu ambulansa bindirip hastaneye getirdik. Ambulanstan indirilirken ‘Yapma yapma’ diyordu. Ben bağırarak yardım istedim. Oğlum önce kollarıma düştü sonra da yere. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. İbretlik olsun.

Karşımızda bir cani var. Birkaç ay evvel anahtar ile adamın suratındaki kemiklerin tamamını kırmış. Evvelden planlayarak serinkanlı bir şekilde yaptı. Bu adam sokağa çıktığı süre can almaya, can yakmaya devam edecek tiplerden bir tanesine. Mahkeme heyetinin en ağır cezayı vermesinin, ben 5 yıl yatarım çıkarım, affetme çıkar çıkarım diyen adamların önünü kesmesini istiyorum. Can alanların aftan faydalanmaması, hiçbir indirimden faydalanmaması en ağır şartlarda canının yanıp, ibretlik olmasını umuyorum. Biz anne-baba olarak telafisi olası olmayan bir yerdeyiz. Oğlumuzun telafisi değil ama hiç olmazsa diyoruz ki, belki bu alınan karar ibret olur.”

Mays’ı hastaneye götüren ambulans ekibinden Acele Tıp Teknisyeni tanık Dilek Dinçer: “Emre demir çubukla ağabeyinden dayak yediğini söyledi. Vücudunda darp izleri vardı. Burnuna da yumruk yediğini söyledi. Ambulansta bir ara bana ‘İyileşeceğim değil mi abla?’ diye sordu. Ben de ‘İyileşeceksin hiçbir şeyin yok’ dedim. Hastaneye geldiğimizde bir anda birisi Emre’ye saldırdı. Göğsüne yumrukla vuruyordu. Ben Emre’yi korumaya çalıştım. Bıçakla vurduğunu Emre’nin üstü kan olunca anladık. Bunun üzerine sürücü arkadaşımız sanığı arkasından tutup uzaklaştırdı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.