DOLAR 32,5430
EURO 34,8814
ALTIN 2.430,98
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Basın mensuplarına verilecek faizsiz borç limiti yükseltildi

29.02.2020
A+
A-

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü önemli değişikliğe gitti. Gazetecilere yönelik olarak verilen faizsiz borç tutarını 4 bin 800 liradan 6 bin liraya yükseltti. Bununla birlikte evlenen ve çocuğu olanlar için limit 9 bin 600 liraya yükseltildi.

Artık faizsiz olarak 6 bin lira borç Basın İlan Kurumu tarafından verilebilecek. 12 ya da 24 ay vade ile çekilebilecek tutar, faizsiz olarak maaşlardan kesilerek Basın İlan Kurumu’na aktarılıyor.

Muhtaçlık yardımı

Basın mensuplarına verilecek olan muhtaçlık yardımı ise 4 bin lira oldu ve yılda bir defa kullanılabilecek.

Yardım talep edenlerden çalışamaz olduğunu, basında çalıştığını gösteren bir belge, resmi kurumlardan alınan rapor, aylık net gelirinin asgari ücretin dörtte üçünün altında olduğunu gösteren belge ile başvurması gerekiyor.

Karar Mart ayı itibarıyla yürürlüğe girecek.

TIKLA BORSADA DÜŞÜK KOMİSYONLA İŞLEM YAPMAYA BAŞLA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.