DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Başakşehir’de 5 ton balık pişirilip vatandaşa ikram edildi

06.12.2019
A+
A-

Kayaşehir Kapalı Pazar Fuar ve Sergi Alanı’nda gerçekleşen Balık Festivali‚ balık ve helva tatlısı ikramlarının yanı sıra gösteriler ve halk oyunlarıyla renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin katıldığı festivalde Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu balık standına geçerek elleriyle balık pişirdi‚ vatandaşlara ikram etti.

“BUGÜN HERKES BALIĞA DOYACAK”

Festivali düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, amaçlarının halkı balık yemeye teşvik etmek olduğunu söyledi. Başkan Kartoğlu 3’üncüsünü gerçekleştirdikleri festival için, “Çok kalabalık ve çok güzel bir ortam var. Horonlar çekiliyor, çocuklar eğleniyor, balıklar yeniliyor. Ama daha çok yensin diye de biz uğraşıyoruz. Çünkü balık sağlıktır, balık lezzettir. Bizim bunu teşvik etmemiz lazım. Bugün amacımız balıkların çok tüketilmesini teşvik etmek. Çünkü üç tarafı denizlerle çevrili muhteşem bir ülkemiz var. O yüzden bol bol balık yiyelim. Bol bol balık ikram edelim. Balığımız yetmese de takviye yapacağız. Bugün herkes balığa doyacak” şeklinde konuştu.

“HAFİF YAĞLAYARAK PİŞİRİLMELİ”

Festivalde vatandaşlara sunulan balıkları pişirenler de oldukça ilgi gördü. 25 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyen ızgara başındaki Usta Cemil Uygun, uskumru severlere balık pişirmenin püf noktalarını anlattı. Uygun, “Izgara da pişirirsek hafif şekilde yağlayıp tuzluyoruz ve ızgaraya atıyoruz. Yağda pişirdiğimiz zaman ise galete ununa batırıp yağda kızartıyoruz. Tadı zaten çok güzel. Herkese yemesini tavsiye ediyorum” dedi. Ustalardan Salih Yıldırım ise uskumrunun ızgarada çok daha lezzetli pişeceğini belirtti. “Yağını az koymak yeterli. Zaten kendi de yağlı bir balık. Galete unuyla, karabiberle, mısır unuyla pişirilebilir. Yağda yapılırsa üstüne tereyağı koyulursa daha güzel olur. Buğlaması da çok lezzetlidir” dedi.

VATANDAŞ IZGARA BALIKTAN MEMNUN KALDI

Yarım saat bekledikten sonra sıranın kendisine geldiğini belirten festival katılımcılarından  Maya Türkmen, “Her sene geliyoruz, balıklar çok lezzetli” dedi. Festivalden duydukları memnuniyeti dile getiren Lale Gönülkılıç ise “Her sene elimizden geldiği kadar katılmaya çalışıyoruz etkinlikler çok güzel,” dedi.

 




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.