DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Baş Eğikliği Problemi Göz Bozukluğuna Neden Oluyor

21.08.2020
A+
A-

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Evereklioğlu, ‘Baş eğikliği olan kişinin bir gözünü kapatırsanız, baş eğikliği göze bağlıysa hasta başını düz hale getirir’ açıklamasında bulundu.

SEBEBİ GÖZ BULANIKLIĞI

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Evereklioğlu, çocuklarda başın bir omuz tarafına doğru eğik olmasının, göz bozukluğundan kaynaklı olabileceğini söyledi.

Hastanın, çift görmenin önüne geçebilmek için başını bir omuz tarafına eğmiş olabileceğine ifade eden Evereklioğlu, ‘Bir çocuk ya da erişkinin başı bir omzuna doğru eğik duruyorsa özellikle küçük yaşta hastalarımız pediatri ya da ortopedi gibi bölümlere götürülerek tedavi aranmaktadır. Burada önemli olan husus, çocukta bir göz hastalığı olabileceği ihtimaldir. Özellikle gözdeki bir kasın felcine bağlı doğumsal ya da kazanılmış problemlere bağlı başın eğik olabileceği akla gelmelidir. Dolayısıyla, farklı bölümlere gitmeden önce baş eğikliği olduğunda bir göz hekiminin o kişiyi muhakkak muayene etmesi gerekir’ şeklinde konuştu. Evereklioğlu, bu hastalığın doğuştan ya da travmaya bağlı sonradan olabileceğini ve erken teşhisin önemli olduğunu söyledi.

ÇOCUKLAR DAHA ÖNEMLİ

Çocuklarda bu durumu çok önemsediklerini dile getiren Evereklioğlu, ‘Göz yukarı gideceği için yukarı doğru bir kayma, hastada çift görme olur ve hasta bunu telafi etmek için başını eğerek çift görmeden kaçınmaya çalışır. Burada önemli olan küçük yaştaki çocuklardır. Yani çocuk başını sürekli bir tarafa eğiyorsa ailenin bunda bir göz problemi olabileceğini düşünerek en kısa sürede bir göz hekimine muayene ettirmesidir’ diye konuştu.

Hastalığın tanısına ve tedavi yönetimine değinen Evereklioğlu, ‘Bu hastalarımıza tanı koymak çok kolay. Baş eğikliği olan kişinin bir gözünü kapatırsanız, baş eğikliği göze bağlıysa hasta başını düz hale getirir. Yani, çift görmeyi ortadan kaldırdığınız için o kişinin başını düzelttiğini görürsünüz. Şayet başını düzeltmezse diğer gözünü kapatarak aynı etkiyi elde edebilirsiniz. Ailelerin yapabileceği en basit test budur. Tanıyı erken yaşta koymak önemli. Uzun süre bu tanı konmadığında özellikle gelişim çağındaki çocuğun başı eğik kalacaktır. Daha sonra uygun bir ameliyatla tedavi ettirdiğinizde bile başı tam düzelmeyebilir çünkü kas gelişimleri istenilen düzeyde olmayacaktır. Dolayısıyla, erken tanı ve tedavi önemlidir. Bunun tedavisi genellikle cerrahidir ve başarı oranı da oldukça yüksektir. Yeter ki erken yaşta yapılsın’ dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Görme Bozukluklarının Tedavisi İçin Retina Üretildi

Görme Bozukluklarının Tedavisi İçin Retina Üretildi

Psikolojik Etkiler Görme Bozukluklarına Neden Oluyor

Psikolojik Etkiler Görme Bozukluklarına Neden Oluyor

Akıllı Lenslerle Gözlüksüz Yaşam Mümkün

Akıllı Lenslerle Gözlüksüz Yaşam Mümkün

Düşük Göz Kapağı Estetiği Görmeyi Kolaylaştırıyor

Düşük Göz Kapağı Estetiği Görmeyi Kolaylaştırıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Bu Çay Göz Sağlığınızı Koruyor!

Bu Çay Göz Sağlığınızı Koruyor!

Gözlerinizde Bir Sorun Olabileceğini Gösteren İşaretler

Gözlerinizde Bir Sorun Olabileceğini Gösteren İşaretler

Havuç Karanlıkta Görmeyi Sağlar Mı?

Havuç Karanlıkta Görmeyi Sağlar Mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.