DOLAR 32,4652
EURO 34,8281
ALTIN 2.452,43
BIST 9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı!

12.08.2021
A+
A-

Hürriyet’in haberine göre Türkiye yangınların ardından bu kez ciddi bir sel felaketiyle karşı karşıya… Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta etkili olan şiddetli sağanak bazı bölgelerde sele yol açtı, ağaçlar sürüklendi, çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Sinop’un Ayancık ilçesinde köprülerde yaşanan çökme ve heyelanlar nedeniyle bazı köylere ulaşım sağlanamıyor. Bölgede helikopterle tahliye çalışması yürütülüyor. Kastamonu’na bağlı Azdavay da selden etkilenen kentler arasında…

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek de, “Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı” dedi.

Bartın’da mahsur kalan AK Parti Milletvekili Cumhur Ünal ile İl Başkanı İsmail Altınöz’ün de aralarında bulunduğu bazı siyasetçiler itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

İçişleri Bakanlığı, Bartın, Sinop ve Kastamonu için kritik bir uyarı yayınladı. AFAD, “Kastamonu’da sel sularına kapılan 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.