DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Barış Terkoğlu’ndan Süleyman Soylu’ya gönderme

17.05.2021
A+
A-

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, kendisine yönelik operasyonun ardından yayınladığı videolarla gündeme gelen organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile sanat dünyasından isimlerin ilişkilerine dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Terkoğlu, “Sedat Peker’e koruma veren bakan, onunla pazarlık eden siyasetçi, peşinde dolanan TRT anchormanı utanıp çekilmiyorsa; bari İsmail Türüt ya da Seda Sayan ‘istifa ettim’ desin!” dedi.

Terkoğlu, yazısında “Sedat Peker sadece siyasette, sadece hapishanede, sadece sokakta, sadece alengirli işlerde değil, aslında hep hayatımızın içindeydi. Saten kumaşlı törenlerin, yaldızlı magazin dünyasının, Saray’da ağırlanan popçuların yan yana olduğu bir figürdü”ifadesini kullandı.

Peker’in yeğeninin TRT dizisinde oynadığını söyleyen Terkoğlu, şöyle devam etti:

“Demet Akalın’ın doğum günü mesajı nasıl unutulur: ‘Reis diye yazılır adam diye okunur. İyi ki doğdun can Reis.’

Ya Seda Sayan?

Özel hayatında ‘mafyadan yardım aldı’ iddialarına Haber Global’den yanıt vermişti: ‘Ben Sedat Peker’i, Alaattin Çakıcı’yı mafya değil, iş insanı olarak görüyorum. Bu tabirler (mafya), hiç hoşuma gitmedi. İkisi de idealleri olan iki adam. Bence siz de böyle bahsetmemelisiniz. İkisi de dostlarım.’

Popçu Gökhan Özen’in ‘mangal yürekli adam’ şarkısı kime yazılmış olabilir diye düşündünüz mü? Şarkıda ‘Adalet dağlarında, Ter döker buram buram, Korku nedir tanımaz’ diye söz edilen kişi elbette Sedat Peker’den başkası değil. Peker’e 2004 yılında yapılan operasyonda, polisleri şaşırtan kasetlerden biri, Peker’in yazılan şarkıya eşlik ettiği evinde çekilen klipti. Kendisi de adam dövdürmekten hapse düşen Özen, ‘Villasına gidip konser verdiğim ya da onunla zaman geçirdiğim soruları benim özel hayatım’ diyerek cevap vermekten kaçınmıştı.

Popçu Sinan Akçıl, Peker’in onur konuğu olduğu gecede kürsüye çıkıyor, Sedat Peker mottosu olan ‘bir umuttur yaşamak’ sözleriyle davetlileri selamlıyordu.

Küçük Onur’un nişan yüzüğünü o taktı. Kibariye’nin kızının nikâh şahidiydi. ‘Garibanların babası, önce Allah sonra sen, adam gibi adamsın’ diyen Kibariye, aslı Sabahattin Ali’nin şiiri olan, ‘Aldırma Gönül’ü onun için okumuştu.

İsmail Türüt onun için çok şarkı üretti. ‘Genç bir adam tanıdım gereği kadar kibar, Reise gösterilir ancak böyle itibar’ sözleri Sedat Peker’i anlatıyordu.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.