DOLAR 32,3533
EURO 34,7324
ALTIN 2.406,41
BIST 10.147,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

‘Barış Pınarı’nın önü her an açılabilir!

06.10.2019
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Selçuk Böke’nin haberine göre Erdoğan’ın “Gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan ‘barış pınarlarının’ önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın denecek kadar yakın” sözleri ile YPG’nin işgali altında bulunan Ayn el Arab’ın (Kobani) Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki adı olan ‘Arappınarı’na gönderme yaptığı değerlendirmesi yapılırken, muhtemel bir harekâtın adının da ‘barış pınarı’ olabileceği konuşuluyor.

Güvenli bölge için ABD’nin attığı adımların Ankara’yı tatmin etmediği, Türkiye’nin yakın bir zamanda bölgeye tek başına askerî harekât düzenleyebileceği ifade ediliyor. Güvenlik uzmanlarına göre muhtemel bir operasyonun 30 kilometre derinlikte ve cepler şeklinde, yarma taktiği ve kuşatma tarzı harekât yapılması öngörülüyor. Bunun yanı sıra  yer yer meskûn mahal operasyonları, sokak çatışmaları yaşanabileceğine de işaret ediyor. Uzmanlar, dört cepten askeri harekâtın yapılabileceği dikkat çekerken, Cerablus’tan ve Menbiç’ten Fırat’a doğru, Dicle Nehri’ndeki PKK’nın Suriye’ye geçişini önlemek ve oradaki sınır kapısını kapamak için Irak tarafından, yine Suruç’tan başlayıp daha sonra Ayn el Arab ve Tel Abyad istikametin bir harekât geliştirmek suretiyle operasyonun icra edilebileceği  görüşünde. 

MİLLΠORDU GÖREVE HAZIR

Şanlıurfa’da düzenlenen toplantı ile Suriye Millî Ordusu (Ceyşül Vatani) adı altında birleşen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) operasyon hazırlıklarını tamamladı. Zorlu arazi şartlarındaki eğitimlerini Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan Ulusal Ordu Eğitim Kamplarında alan Millî Ordu askerleri, arazi şartlarının yanı sıra fiziksel, psikolojik ve kendini savunma alanlarında eğitimlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.