DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Bankada köstebek skandalı

09.12.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman Demir’in haberine göre İstanbul’da yaşayan Esra P. (40) ve Ercan Ö. (42) çifti, evliliklerini 2015’te sonlandırdı. Çifti boşayan mahkeme, Esra P.’ye aylık nafaka bağladı.

Geçen yıl mahkemeye başvuran Ercan Ö., boşandığı karısının, özel bir bankadaki hesaplarında lira ve döviz cinsi birikimi olduğu yönünde deliller sunarak nafakanın iptal edilmesini istedi.

İfadesine başvurulan Esra P. ise bankadaki hesaplarının eski eşi tarafından bilinmesinin imkânsız olduğunu, çünkü bu hesapları boşandıktan sonra açtırdığını söyledi. Suç duyurusunda bulunan kadın, kişisel verilerini gizlice ele geçiren eski eşi ve kendisine yardımcı olan banka çalışanından şikâyetçi oldu. Savcılık soruşturma başlattı.

KUZENİNİN EŞİ ÇIKTI

Müfettiş, yaptığı incelemede Bankacılık Temel Operasyonları Bölümü Memuru Pınar Ö.’nün, 9 farklı tarihte hesaba ilişkin sorgulama yaptığını belirledi. Ercan Ö.’nün, bankacı Pınar Ö.’nün kuzeninin eşi olduğu ortaya çıktı.

Soruşturmada Pınar Ö.’nün, Esra P.’nin varlık bilgilerini kuzeni Nilgün Ö. ile paylaştığı ve bu bilgilerle eniştesinin nafaka iptal davası açmasını sağladığı vurgulandı. Pınar Ö. ile Ercan Ö., 3’er yıla kadar hapis talebiyle yargılanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.