DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Bamya Tohumunun İnanılmaz Faydaları

23.04.2021
A+
A-

Bamya tohumu, B ve C vitaminleri yönünden potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin bir besindir. Bamya tohumu faydaları nelerdir? Bamya tohumu nasıl tüketilmelidir? İşte bamya tohumunun mucizevi faydaları…

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasına rağmen birçok kişi tarafından pek de tercih edilmeyen bir yiyecektir bamya. Her ne kadar yemek kültürümüzde sıklıkla rastlasak da kimilerinin damak tadına pek uymaz. Birçok kişinin yemekten hoşlanmadığı yiyeceklerin en başında gelmektedir.  Peki, bu hoşlanmadığınız sebzelerin aslında birçok üründe bulunmayan faydalara sahip olduğunu biliyor muydunuz? 

Gıdalar içerdikleri vitamin ve minerallerden dolayı vücut sağlığımıza olumlu etkilerde bulunurlar. Bamya tohumu, kalsiyum, mineral, demir ve B, C vitaminleri açısından zengin bir besin olarak biliniyor. Özellikle alternatif tıp meraklılarının ilgisini çeken bamya tohumu hafızayı güçlendirerek aynı zamanda zayıflamaya yardımcı oluyor. 

Son zamanlarda bamya tohumunun faydaları neler, bamya tokumu nasıl tüketilir, bamya tohumu zayıflatır mı gibi sorular internette araştırılmaya başlandı. Bamya tohumu, bamya bitkisinin içine açtığımızda karşımıza çıkan minik çekirdeklerdir.

Bu minik çekirdekler doğru koşullarda kurutulduğunda bamya tohumları elde edilir. Eğer maksimum fayda sağlanmak istenirse, bamya tohumları güvenilir aktarlardan alınarak tüketilebilir.

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

Bamya tohumu, B ve C vitaminleri yönünden potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller bakımından zengindir.

-Mideyi korur. 

-Karaciğeri korumaya yardımcı olur. 

-Kolon kanserinin önlenmesinde yardımcı olur. 

-Lif oranı yüksek bir gıda olması nedeniyle uzun süre tok tutar. 

-Vücudun kan şekeri oranını düzenler. 

-Hızlı kilo vermeye yardımcı olur. 

-Antioksidan özelliği var. 

-Sindirime yardımcı olur. 

-Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. 

-Hafızayı kuvvetlendirir. 

-Kabızlığı gidermeye yardımcıdır. 

-Astım ve bronşit gibi hastalıkların iyileşme sürecine destek olur. 

-Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur.

-Diyabet rahatsızlığı olanlar için faydalıdır.

-İnsülin duyarlılığını artırır. 

-Bamya tohumu kolesterolü düşürür.

-Bamya tohumu antioksidan içeriği ile bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur.

-Bol lif içeren bamya tohumu uzun süre tok tuttuğu için kilo vermek isteyenlerin de gözdesidir.

-Bamya tohumu, hafızayı güçlendirmeye ve konsantrasyonu artırmaya katkı sağlar.

-Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur.

CİLT VE SAÇ İÇİN OLDUKÇA FAYDALI

Bamyanın içerdiği besinler ve özellikle C vitamini cilt sağlığı için hayati bir önem taşır. C vitamini, cildin yaşlanmasını yavaşlatırken aynı zamanda dokuyu kuvvetlendirir. Cilt pigmentasyonunu önlemeye yardımcı olur. Cildinizi gençleştirir ve zararları tamir eder. 

Eğer kuru ve güçsüz saçlara sahipseniz bamyayı kaynatın ve suyu ile saçlarınızı yıkayın, bu uygulama sorunu büyük ölçüde giderir. Bamya, kuru ve kaşıntılı kafa derisi için mükemmel bir nemlendirici. Saçınızı yumuşatır ve nemlendirir.

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

-Bamya tohumlarını yaptığınız çorbalara ekleyerek, çorbanızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

-Bamya tohumunun faydalarından yararlanmak istiyorsanız, bamya tohumlarını kahve çekirdeklerini çeker gibi öğüttükten sonra sıcak suda demleyip suyunu içebilirsiniz.

Dilerseniz bamya tohumu kürü yaparak da bamya tohumundan yararlanabilirsiniz.

Bunun için 10 adet bamya tohumunu öğütücüden geçirip toz haline getirin. 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek macun kıvamına getirin. Bamya tohumu kürünü her gün 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz.

BAMYA TOHUMUNUN ZARARLARI VAR MIDIR?

Bamya, genelde her yaş için sağlıklı bir besindir ve sağlık açısından tüketilmesi bir risk teşkil etmez. Sadece aşırı tüketime bağlı olarak bazı yan etkileri olabilir, bu yüzden özellikle bamya tohumunun tüketiminde miktara dikkat edilmeli. 

Hamilelik ve gebelik döneminde olumsuz etkileriyle alakalı yeterli bilgi yok. Doktorunuza danışarak tüketim miktarı hakkında bilgi almanız gerekiyor.

Ayrıca bamya tohumunu yutarak doğrudan tüketecekseniz boğazınıza kaçma gibi risklere dikkat etmeniz gerektiğini unutmamanız, günlük kullanımda asla ama asla aşırıya kaçmamanız ve belirtilen ölçülerde kullanmanız büyük önem taşıyor.

Bamya tohumunu belirtilen ölçülerde kullanmaya özen göstermelisiniz. Herhangi bir kronik rahatlığınız söz konusuysa tüketmeden önce uzmana danışmanızda fayda olduğunu da unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.