DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Bakan Selçuk: ‘İş Kulüplerinde online olarak 2 bin 613 gencimize eğitim verdik’

09.06.2020
A+
A-

Aile, Egzersiz ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ülkemizde ilk korona virüs vakasının görülmesinin peşinde milyonlarca çalışana yardım olduklarını, bununla birlikte İş Kulüplerinde bahşedilen yüz yüze eğitimi elektronik ortama taşıyarak, gençlere ve meslek arayanlara da desteğin sürdüğünü bildirdi.

İŞKUR göre verilen bu eğitimlerde iş arayanları işgücü piyasasına hazırladıklarını belirten Aile, Alıştırma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İş Kulübü eğitimlerimizde özgeçmiş hazırlama, kariyer planlaması ve iş görüşmesinde yapılması gerekenler gibi konuları katılımcılara aktarıyoruz” dedi.

2 bin 613 genç online eğitimden yararlandı

COVID-19 pandemi süreci sebebiyle iş arayanlara yönelik online eğitimler düzenlediklerini belirten Bakan Selçuk, “İş arama becerilerinin geliştirildiği bu eğitimler hem gençlerimiz ayrıca de iş arayan vatandaşlarımız için kayda değer. Toplamda 2 bin 613 gencimiz bu eğitimden yararlandı. Hedefimiz bu eğitimleri online olarak Türkiye geneline yayarak daha çok vatandaşımıza varmak” ifadelerini kullandı.

Eğitimlere üniversiteler destek oldu

Eğitimlere iş arayan vatandaşların yanı sıra üniversiteleri de paydaş kıldıklarının altını çizen Bakan Selçuk şu detayları paylaştı:

“Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan İş Kulübü; Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi ve TED Üniversitesi öğrencilerine karşın İş Kulüpleri Eğitimi düzenledi. Bu online eğitime bin 102 gencimiz katıldı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.