DOLAR 32,4422
EURO 34,7886
ALTIN 2.476,06
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Bakan Nebati: “Enflasyonu bu topraklardan sileceğiz”

05.09.2022
A+
A-

MedyaRadar’ın haberine göre piyasaların merakla beklediği enflasyon verisi açıklandı. Buna göre TÜFE’deki değişim 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,21 olarak gerçekleşti.

Böylece yıllık enflasyon son 24 yılın zirvesini yenilemiş oldu.

“EN BÜYÜK EKONOMİLER ENFLASYON VE RESESYONLA BOĞUŞUYOR”

Açıklanan enflasyon verileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hayli iddialı mesajlar verdi.

İşte Bakan Nebati’nin Twitter hesabından paylaştığı o açıklamalar;

“Dünyanın en büyük ekonomileri enflasyon ve resesyon endişeleriyle boğuşuyor. Bu ülkeler, son 40-50 yılın en yüksek enflasyon oranları karşısında ekonomilerinin durma noktasına geleceğinden endişe duyuyorlar.

“POLİTİKALARIMIZI YATIRIM VE ÜRETİMİ TEŞVİK ETMEK İÇİN KULLANIYORUZ”

Bizler, yatırımı ve üretimi durdurmadan enflasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz. Politikalarımızı da yatırım ve üretimi teşvik etmekten yana kullanıyoruz. Böylece, makine ve teçhizat yatırımları, 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %17,8 artmıştır.

“ENFLASYONUN DAHA DA HIZ KESTİĞİNE ŞAHİTLİK EDECEĞİZ”

Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da hız kestiğine birlikte şahitlik edeceğiz. Bugün açıklanan Ağustos ayı enflasyon verileri de bu projeksiyonlarımızı destekler niteliktedir. Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan def edeceğiz.”

Bakan Nebati:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.