DOLAR 32,3694
EURO 34,7789
ALTIN 2.394,73
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Bakan Koca’nın aşı açıklaması kafaları karıştırdı

30.04.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Mert Öz ve Zeynep Kaplan’ın haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki akşam Bilim Kurulu toplantısı sonrası “Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor. Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir” dedi. İlk uygulamada birinci doz ile ikinci doz arasında 4 hafta varken bu sürenin 6-8 haftaya çıkarılmasıyla vatandaşların kafaları karıştı.

HAZİRAN’A KADAR ERTELENDİ

Hatta randevu bilgilerinde akşam saatlerinde güncellemeye gidildi. 1. doz Biontech aşısı olan vatandaşların mayıs ayında verilen 2. doz Biontech aşısı randevuları Haziran ayına kadar ertelendi. Birinci doz aşısını olup ikinci dozu bekleyenler, randevu bilgilerinin ertelendiğini gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Sosyal medyada da durum gündem oldu ve tartışıldı.

Eleştiriler karşısında Sağlık Bakanlığı geri adım atmak zorunda kaldı. Ve randevuları eski tarihlerine çekti. Bakanlıktan, “Yeni randevu alacaklar için bu süre dikkate alınacaktır” düzeltmesi yapıldı.

CHP’li Faik Öztrak: ‘Haziran sonu 40 yaş üstünü aşılayabileceğiz’ noktasından; ‘Aşı tedariki iki ayda güçleşiyor’ noktasındayız. Anlaşılan aşı yok. Türkiye’yi yönetebilen bir hükümet de yok.

CHP’li Erdoğan Toprak: Biontech aşısında 2. doz randevular 2 ay ertelendi! Sağlık Bakanı her gün hikaye anlatıyor! İktidar darmadağın, her adımı tutarsız. Millet aşısız-parasız kaderine terk edildi.

CHP’li Özgür Karabat: Hükümet aşı tedarik edemiyor. Ama yandaşlara milyarlar akmaya devam ediyor. Sadece şehir hastanelerinin kira bedeli için ayrılan 16 milyar TL ile tüm ülke aşılanabilirdi.

CHP’li Murat Emir: Biontech aşısı için verilen ikinci doz randevuları iptal edildi. Harç bitti yapı paydos. Saray beslemesi sözde bilim insanları ‘aslında tek doz yeterli’ derse şaşırmayacağız.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: Aşı yılan hikayesine döndü. Geldi, geliyor diyerek milleti oyaladınız. Az kaldı, bu asil millet ilk seçimde sizi göndererek, başının çaresine bakacak.

CHP’li Yüksel Taşkın: Aşı temininde farklı alternatifler, seçenekler yaratmayanlar, şimdi 2 ay dişinizi sıkın diyemezler. Başta Sağlık Bakanı olmak üzere, süreci yönetemeyenler istifa etmelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.