DOLAR 32,2927
EURO 34,7722
ALTIN 2.408,80
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Bakan Koca’dan açıklamalar

30.09.2020
A+
A-

Bakan Koca’nın konuşmasından öne çıkanlar:

“Avrupa’da vaka sayılarında artış var. Maalesef dünya vaka tespitinde istekli ve kararlı değildir. Dünya nüfusunun bu kadar hareketli olduğu çağda endişe verici olan vaka tespit edilmemesidir. Amacı etkin mücadele olan vakaya ulaşır.

Ruh durumlarımız da değişti. Bazı konularda fikir birliğine daha kolay ulaşıyoruz. Herkes bir yorum bir sorun ileri sürebilir. Bu noktada unutulmaması gereken toplumun ortak bir meselesini ele aldığımız bunu yaparken toplumun görünün çıkarlarını korumamız gerektiği gerçeğidir. Herkes biliyor k birçok yerde yaklaşık yarı yarıya bir düşüş sağladık. Aşı için 2,3 aylık zaman kaldığı düşünülürse tünelin ucu ve ışık göründü.

Her şeyden önce kelimeleri yerli yerinde kullanmak gerekir. Artık dalgalardan piklerden değil tedaviden bağışıklıktan bahsediyoruz. Testten ve vakadan bahsederken daha çok taşıyıcıdan ağır hastadan bahsediyoruz. Her vaka hasta değildir. Testi pozitif çıkmasına rağmen hiç semptom göstermeyenler var. Ekiplerimiz onları tespit ediyor. Tespit ve izole edilmezlerse salgının büyümesine yol açarlar. Söz konusu şartlar yerine getirildiği için bu kişilerin salgın için birinci derecen önemi yoktur.

Artış gösteren hasta sayısına karşı, öne çıkan konu sağlık sisteminin gücünü korumasıdır. Durumun özeti şudur, test sonucu pozitif çıkan her bir kişi bir vakadır.

Bunların büyük kısmı belirti göstermeyen taşıyıcılardır. Bir kısmının evde önemli bir kısmını da hastanede takip ve tedavi ediyoruz. Hasta kelimesi ile testi pozitif çıkmış vakanın anlamı aynı değildir. Türkiye’de ölüm bilgileri iki kaynakta toplanmaktadır. Biri Belediyelerin veri tabanında bulunan defin sayıları, diğeri Türkiye İstatistik Kurumudur. Ölüm sayılarıyla skor arayışında olanlar, sayılar daha yüksek çıkarmak isteyenler nereden dayanak alıyor?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.