DOLAR 32,2627
EURO 34,7308
ALTIN 2.402,10
BIST 10.183,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Bakan Koca kritik illeri tek tek açıkladı

17.06.2020
A+
A-

Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından satır başları…

“Covid 19’a emrindeki ölümlerde Avrupa ülkeleri ön sıradadır.

Dünya insanı covid ile mücadelesinde bir galibiyet elde edemedi. Dünyanın herhangi bir uygun etkin bir hap bulunamadı.

Ülkemiz, toplam vaka sayısına kıyasla yüzde 2,67 vefat oranıyla 81’inci sırada yer almaktadır.

Normalleşmenin eski hayat tarzımıza dönmek olmadığını ısrarla vurguladım. Yeni normali kontrollü sosyal yaşam olarak tanımladım.

Üretim, eğitim, ticaret, tüm hizmet sektörlerinin canlı olması toplumun geleceği için vazgeçilmez unsurlar.

Daha önce dediğim gibi kara görüldü lakin deniz hala dalgalı.

Hastalarımızın hastanede kalma süresi 2,9 güne düştü. Yoğun bakımda geçirilen zaman ortalaması ise 18,9 günden 2,7 güne indi.

(Olgu sayısındaki dalgalanma) Sürpriz yok, beklenen sınırdayız. Bu sınırı aşmamak sizin elinizde

Virüsün etkisinde henüz bir azalma değil lakin hekimlerin çare etme gücünde yükseliş var.

Vaka sayısına kadar vefat oranının en yüksek olduğu il Gümüşhane. en az il ise Kilis.

Burada dikkatinizi bazı illerimize sürüklemek isterim.

Son bir ayda Ankara’da jurnal ortalama vaka sayısı 127, son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 155, son üç günde ise 177.

Son bir ayda İstanbul’da jurnal ortalama olgu sayısı 653, son bir haftada 620, son şiddet günde ise 616

Covid 19’u daha yakından tanıyoruz.  Biz bize düşen görevi bütün gücümüzle yapma gayreti içindeyiz.

GÜNLÜK TABLO

Bugünkü olgu sayısı 1.429 ölüm sayısı 19.

Çoğu ilimizde maske zorunluluğu olmasına rağmen bunun sağlanmadığını görüyoruz. Sağlanmayan illerimizde bu vaka sayılarının arttığını fazla net görüyoruz. Maske, uzaklık ve el hijyenine olabildiğince dikkat etmeleri konusunda hepimizin gayret içinde olması gerekiyor.

Önümüzdeki dönemde genel anlamda sokağa çıkma kısıtlaması gibi bir durumu düşünmüyoruz. Bilim Kurulunda gündeme gelmedi.

3 İL İÇİN MASKE TEKLİFİ

İstanbul, Ankara ve Bursa için öneri ettik.

Öğrencilerimizle ilgili şu dönemde sınavın biz olabildiğince güvenilir yapılması şeklinde Bilim Kurulu’nun yaklaşımı ve önerisi oldu. Her türlü tedbirler alınması konusunda hem rehber yayınlandı ilgili bilimlere hangi tedbirlerin alınması hatırlatılmış oldu.

Her iki sınav için Bilim Kurulunun bilhassa sınava giriş saatleri açılış saatleri ve çıkış saatleri elde etmek üzere daha güvenilir sınava gelişlerini sağlamak üzere tedbir alınması gerektiğinde sokağa çıkma dahil edinmek üzere o saatlerle ilgili önerisi oldu. Cumhurbaşkanımız her iki sınavla ilgili antre ve çıkışla ilgili uygulamanın yapılmasını talimatını verdi. Hangi saatleri aralarında olması gerektiğiyle ilgili öğrencinin yanlarında maksimum iki kişinin olması şartıyla İçişleri Bakanlığı bu gün izah etme yapmış olurlar.

Aşı çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili 3 çalışma hayvanlar üzerinde deneniyor. İki çalışmadan birinin eylül, birinin ekim ayında klinik çalışma safhasına gelebileceğini söyleyebilirim.

Vaka sayısında yaş ortalaması, bilhassa gençlerin sokağa çıkmasıyla aşağı düştü.

(Antikor testi) Çalışmanın yarısına yakını yapıldı. şimdi yüzde 1,5’ların aşağı. Sürü bağışıklığının anlamlı olmadığını söyleyebiliriz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.