DOLAR 32,5496
EURO 34,8904
ALTIN 2.432,22
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Bakan Kirişçi: Kuraklık sürerse tarımsal üretimde risk büyür

24.01.2023
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye’nin kurak bir kış geçirdiğini, Şubat ayıyla birlikte yağışlı dönemin başlamasının beklendiğini söyledi. Kirişçi, ”Tarımsal üretim açısından şu an için kriz yok” dedi ancak kuraklık sürdükçe riskin de büyüyeceğini belirtti.

Yağışlar az, sıcaklıklar ise mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Kuraklık en çok tarım sektörünü etkiliyor. Ocak ayında bile tarlalar sulanıyor. Kuraklık ürünün miktarını, fiyatını, hem de kalitesini olumsuz etkileyeceği belirtilirken Tarım ve Orman Bakanı’ndan açıklama geldi. 

Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vahit Kirişçi, yağışların çok yetersiz olduğunu ancak şu an itibariyle bir kriz söz konusu olmadığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı, çarşambadan itibaren batı bölgelerinde yağış başlayacağını, şubat itibariyle de yağışların etkili olmasının beklendiğini söyledi.

”KURAKLIK DEVAM EDERSE RİSK BÜYÜR”

Bakan Kirişçi “Kuraklık şimdilik bitkisel üretimi çok etkilemedi. Ancak yağışlar yetersiz kalır kuraklık devam ederse risk büyür” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.