DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 23°C

Bakan Kasapoğlu, il müdürleri ile buluşma yaptı

20.04.2020
A+
A-

81 ilin Gençlik ve Spor İl Müdürleri ile video konferans yöntemiyle bir buluşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, korona virüs salgınıyla mücadele sürecinde Türkiye’nin üstün bir performans gösterdiğini vurguladı ve gelecek dönemde yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde en etkin tedbirlerin ivedilikle hayata geçirildiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, Sağlık Durumu Bakanlığı ve bilim kuruluyla da koordineli bir şekilde çalıştıklarını açıklama etti.

“Türkiye en nitelikli mücadeleyi ortaya koydu”

Türkiye’nin en başından itibaren salgınla ilgili gelişmeleri yakından izlediğini, tedbirlerini de çabucak alarak hayata geçirdiğini söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Dünyaya idareli istikrarın ve sürdürülebilirliğin tanımını yapmaya kalkanlar, kolay bez maske tedariğinde bile sınıfta kalmışlardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye olarak, en etkin tedbirleri ivedilikle hayata geçiren, en kaliteli mücadeleyi ortaya koyan ve kararlılıkla bu mücadeleyi sürdürebilen eksik sayıda ülkeden biriyiz. Dünya Sıhhat Örgütü, hemen şimdi pandemi kararını vermeden önce biz önlemlerimizi almıştık” açıklamasını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bünyesinde bulunan öğrenci yurtlarının bu süreçte kritik bir rol üstlendiğini belirten Kasapoğlu, “Yurt dışından gelen vatandaşlarımız için uyguladığımız 14 jurnal sosyal yalıtım süreci için öğrenci yurtlarımız, devletimizin elindeki en etkili imkanlardan biri haline gelmiştir. Biz bu süreçte yalnızca yapı ve yatak tahsis etmedik, gizli etmeleri için her türlü ihtiyaçlarına cevap verdiğimiz bir hizmeti de misafirlerimize sunduk, sunmaya da devam ediyoruz” dedi.

“İl müdürlerimizin gayreti takdire şayan”

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarının etraf olarak vatandaşlar için yerinde ayla getirildiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Psikolog ve diyetisyen hizmetlerimiz, kitap dağıtımımız ve sosyal faaliyetlerimiz, misafirlerle sağladığımız irtibat, vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Yurtlarımızdan ayrılan misafirlerimizden aralıksız teşekkür ve tebrik mesajları alıyoruz. Işlem içerisinde Kızılay ve AFAD’ın destekleri elbette yadsınamaz ama bu başarıda hem Bakanlık personelimizin ayrıca de siz kıymetli il müdürlerimizin gayretlerinin takdire şayan olduğunu belirlemek isterim” ifadelerini kullandı.

“25 bin vatandaşımızı yurtlarımıza yerleştireceğiz”

Önümüzdeki süreçte yurt dışından gelecek olan 25 bin vatandaşımızı daha Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında davetli edecekleri bilgisini veren Bakan Kasapoğlu, “Toplam 25 bin vatandaşımızı, 71 ilde yurtlarımıza yerleştireceğiz. İnşallah onların da 14 günlük süreyi dinç bir şekilde atlatarak, Ramazan’da aileleriyle birlikte olmalarını sağlamak en büyük dileğimiz” açıklamasında bulundu.

“Faaliyetlerimizin tamamını dijitale taşıdık”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu süreçteki bütün proje ve çalışmalarının dijital ortama aktarıldığını belirten Kasapoğlu, salgından sonra da dijital faaliyetlere devam edeceklerini belirtti. Online olarak gençlere eğitim, kültür, sanat faaliyetleri ve antrenmanlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kasapoğlu, Gençlik Merkezleri’nin ve gönüllü gençlerin bu süreçte ortaya koydukları dayanışma ruhunun çok değerli olduğunu vurguladı.

“Sporcularımız vatandaşlarımıza moral aşılıyor”

Sporcuların antrenmanlarına devam ettiklerini ifade eden Kasapoğlu, “Sporcularımız keza antrenmanlarına devam ediyor hem de vatandaşlarımıza moral ve motivasyon aşılayan etkin farkındalık çalışmalarına imza atıyorlar. Ertelenen milletlerarası organizasyonlara, çok zinde bir geri dönüş yapacaklarına içten inanıyorum. Bakanlığımızın her bir paydaşının, her bir egzersiz arkadaşımızın elinin taşın aşağıda olması fiilen gurur verici. Bizi dinç kılan bu birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

“Gençler sosyal medyadaysa biz de oradayız”

Gençlerin sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullandığını vurgulayan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Ben de az kalsın her gün minimum bir canlı yayına katılıyor, olabildiğince gençlerle, STK’larla, sporcularla online etkinlikler gerçekleştirmeye çalışıyorum. İçinde bulunduğumuz bu baskı sürecin bize sağladığı en büyük kazanımlardan birinin, bakanlığımızın dijital entegrasyonu olduğunu açıklama etmeliyim. Gençler sosyal medyadaysa, bizde oradayız” değerlendirmesinde bulundu.

“Sizlerin çalışmalarını da takip ediyorum”

İl müdürlüklerinin yaptıkları çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizlerin de yaptığı çalışmaları biliyor, anbean peşine düşüp takip ediyorum. İnşallah bu gayretlerimizi sürat kesmeden sürdürecek ve süreçten milletçe güçlenerek çıkacağız. Katiyen irtifa kaybetmeyeceğiz. Millet yöneticileri olarak bizler, işini en iyi yapanlar elde etmek mecburiyetindeyiz. Milletimizin tek sığınağı devletimizse, bizler de devlet ve insanlar arasındaki köprüyüz. Millete hizmet, bizim için görevlerin en mukaddesi, sorumlulukların en büyüğüdür.”

“Biz insanı yaşatmayı değerlerin en yücesi olarak gören bir ecdadın torunlarıyız”

İhtiyaç sahibi 4 milyondan pozitif vatandaşa yardım eli uzattıklarını söyleyen Kasapoğlu, “Biz, başka ülkeler gibi insanların ihtiyaçlarına kulaklarını tıkayan, en küçük sorunlarda bile kar, hasar hesabına girişen bir ülke olmadık, olamayız. Çünkü biz insan hayatını ve insanı yaşatmayı, değerlerin en yücesi olarak gören bir ecdadın torunlarıyız. Sıhhat hizmetlerimizde ve kullan-at cerrahi maskelerde hiç bir ödenti talebimiz olmadı. Kamuda çalışan personellerimize ve özel sektör çalışanlarına yönelik tedbirlerimizi de çabucak hayata geçirdik” diye konuştu.

Gelinen noktanın Türkiye için umut verici olduğunu da söyleyen Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Fazla az bir süre kaldı. İnşallah önümüzdeki günlerde uğurlu haberler duymaya başlayacağız. Uğraş anlamında aldığımız tedbirlerde en ufak bir elastikiyet göstermememiz gerekiyor. Süreç atlatılana dek özenle, hassasiyetle ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu süreçten daha sonra da hizmetlerimize daha büyük bir ivme ile devam edeceğiz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.