DOLAR 32,5687
EURO 34,9734
ALTIN 2.424,93
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Bakan Kasapoğlu: ‘Asıl olan liglerin tamamlanmasıdır’’

24.04.2020
A+
A-

Bakan Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir buluşma gerçekleştirdi. Toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcıları, genel müdürler ve üstteki seviye yetkililer de hazırlanmış bulundu.

Bakan Kasapoğlu, toplantının başlangıç konuşmasında birlik ve beraberlik içinde güzel şeyler başaracaklarını belirterek, “Bugün değerli kulüp başkanlarımız ile bir aradayız. Bu süreçte defaten ayrıca TFF başkanı ile yöneticileri keza de Kulüpler Birliği Vakfı başkanımız ile görüşüyoruz. Müşterek gayeye hizmet eden görüşmeler yapıyoruz. Kulüp başkanlarımızın bu görüşmeye dahil olması bizler için mutluluk verici” dedi.

“Sağlık altyapısından, sağlık durumu ordusuna, ülkemizin imkanları dünya için bir örnek”

Yeni müşteri korona virüs (Kovid-19) salgınının bütün dünyada insan hayatını korkutma etmeye devam ettiğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vizyonuyla, onun kuvvetli liderliğiyle bu mücadeleyi en etkili şekilde ortaya koyan ülkelerden biriyiz. Bu süreçte ülkemizin ortaya koymuş olduğu performans tüm dünyaya model olacak bir performans. Afiyet altyapısından, sağlık ordusuna, ülkemizin imkanları dünya için bir misal” açıklamasında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında, yurt dışından gelen bazı sporcuları misafir ettiklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, korona virüs salgını nedeniyle çoğu milletlerarası organizasyonun ertelendiğini hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti:

“İnşallah bu süreci defalarca birlikte daha dinç şekilde atlatacağız. Salgından etkilenen kıymetli arkadaşlarımıza da geçmiş olsun temennilerimi iletmek istiyorum. Spor da bu süreçten etkilenen alanlardan bir adam başına. Ülkemizde pek fazla branşta spor organizasyonları ertelendi. Bugünlerin geçeceğine, selamete ve sağlığa ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu umudu diri tutmamız gerek. Bu sinerji, dua ve beraberlik ile bugünleri aşacağız. Bütün kurumlarımıza, başta canla başla çalışan sıhhat çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah virüsün yol açtığı bedensel ve psikolojik tahribatı daima birlikte aşacağız. Spor bir rehabilitasyon, birliktelik arabulucu, şifa kaynağı olarak hepimiz için önemli bir olanak. Bu noktada siz değerli kulüplerimize önemli sorumluluklar düşüyor. Lüzum şahsım, lüzum çalışma arkadaşlarımla bu süreçte yanınızda olduğumuzu betimlemek istiyorum. İnşallah iki taraflı akılla bu sürecin, en güzel şekilde yeniden sporla randevulaşma noktasında bizleri güzel bir sonuca götüreceğine inanıyorum.”

“Hepimiz için belli başlı olan liglerin tamamlanmasıdır”

Bakan Kasapoğlu, liglerin durumuyla ilgili, “Hepimiz için esas olan, liglerin tamamlanmasıdır. Bu yolda da Bilim Kurulu öncelikle elde etmek üzere, sağlık kuruluşlarımızın yönlendirmeleri, afiyet otoritelerinin, milletlerarası kurumların yaklaşımları çok kayda değer bir rehberdir. Bir sporcumuzun sağlığını, bir maça veya organizasyona değişmeyeceğimizi en başından beri açıklama ediyoruz. Sıhhat her şeyin başında gelen çok manâlı bir unsur. O yüzden bu sürecin ortaya çıkardığı olumsuz etkileri, ilgili spor camiamızdaki paydaşların karşılaştığı olumsuz etkileri görüyoruz. Sorunları net bir şekilde tanımlamak, bundan sonraki süreçte de bu sorunların üzerine gitme sorumluluğu bizlere düşüyor” ifadelerini kullandı.

Kulüplerin kısa vadeli çözümler yerine birtakım yeni yaklaşımlar benimsemesi gerektiğini söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Futbolumuz, spor camiamız adına, yönetimsel, finansal ve sportif anlamda yapılanları yok, yapılmayanları, yeni yaklaşımları her zaman birlikte ortaya koymalıyız. Önemli olan bu süreci nasıl fırsata çevireceğimiz. Bu sürecin Türk sporu açısından bütün paydaşlarıyla bir doruk kaybı değil, bir kazanım olmasını istiyoruz. Kulüplerimizin, federasyonlarımızın bu süreci iyi çözümleme etmesi gerektiğine inanıyoruz. Kulüplerimiz ile federasyonlarımızın mali, yöneticilik ve sportif anlamda yaşadıklarını, salgın sonrasında elimizdeki kaynakların verimli kullanılması yönünde sorumlu gördüğümüzü, bundan da mutlu olduğumuzu maddeler halinde sıralamak istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Bakanlık olarak üretim ve altyapı üzerine kurulu bir taktik izliyoruz”

Altyapıların bundan sonraki süreçte daha da kayda değer olacağını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan sonraki süreçte ithal, ikame, dışa tiryakilik yerine, imal yapmadan harcamak yerine, yeni anlayışlar hepimiz için önemli bir fırsat. Bakanlık olarak son yıllarda esas stratejimiz, üretim ve altyapılar üzerine kurulu bir strateji. İthal eden yok ihraç eden bir ülke konumunda elde etmek. Spor açısından da bir inancı ve eylemi ortaya koymamız gerekiyor. Gerçekleştirdiğimiz çalıştayda en önemli gündem maddesi buydu. Nasıl ülke olarak teknoloji, tarım, ekonomi, afiyet ve savunmada ulusal bir görüş açısından, kalkınma anlayışından bahsediyorsak, benzer konunun futbol için, spor için de olması gerektiğine inanmamız gerek. Kovid-19 dünya tarihinde eşine rastlanmamış bir salgın. Bu salgın sonrası o kadar çok konu ayrı düzeyde seyredecek. Nasıl bugün milli bir uğraş veriyorsak, salgın sonrasında da bir uğraş bizleri bekliyor.”
Bakan Kasapoğlu, kulüplerin yaşayacağı sıkıntılarla ilgili Define ve Maliye Bakanlığı ile diğer kurumlarla istişarelerin devam ettiği vurguladı.

“Acemi branşlara yönelikte çalışmaları daima birlikte sürdürüyoruz”

Amatör branşlara karşın gayretlerin devam ettirilmesi, güçlendirilmesi adına çalışmaları her zaman birlikte sürdürdüklerini aktaran Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“bununla beraber Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da çok fakat fazla önem verdiği acemi branşların, amatör branşlara yatırım yapan kulüplerimizin desteklenmesi noktasında, vergi iadesi, stopaj iadeleri ile bu zararların sübvanse edilmesi yönündeki kanun çalışması geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildi. Bunun üzerine de Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile olan prosedürü ve yol haritasını ortaya yerleştirme adına çalışmalar çabuk bir şekilde gerçekleşiyor. İnşallah en kısa süreçte bu konudaki nakit akışının başlayacağını sizlere anlatmak istiyorum. Bu süreçte kulüplerimizin, camiamızın sabırları takdire şayandır. Hepinize teşekkürlerimi iletiyorum.İnanıyorum ama buradaki herkesin iki taraflı derdi Türk sporu, sporcusu ve bu anlamda başarının sürdürülebilmesi. Bu maksat doğrultusunda sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Su akar yolunu bulur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Toplantımız hayırlara, bereketlere vesile olsun.”

Açılış konuşmasından sonradan Bakan Kasapoğlu, TFF Başkanı Özdemir ve kulüp başkanlarıyla gündeme ilişkin istişarelerde bulundu.

Yunus Emre Kartal
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.