Bakan Göktaş’tan Yangın Mağdurlarına 10 Milyon Lira Destek
Bakan Göktaş, yangın mağdurlarına 10 milyon lira destek sağlayarak onların yanında olduğunu gösterdi. Detaylar ve gelişmeler için hemen okuyun.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, son zamanlarda meydana gelen orman yangınları nedeniyle etkilenen bölgelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, Bursa, Eskişehir ve Karabük’teki yangınların ardından, bölgedeki vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla toplamda 10 milyon lira tutarında kaynak ayırdıklarını duyurdu. Bu destekle, afetin etkilediği ailelerin acil ihtiyaçlarının giderilmesi ve yaşam koşullarının en kısa sürede normale dönmesi hedefleniyor.
Göktaş, yaptığı açıklamada, “Bakanlık olarak, afet bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bursa’ya 5 milyon lira, Eskişehir’e 2 milyon lira ve Karabük’e ise 3 milyon lira olmak üzere toplam 10 milyon lira tutarında yardım kaynağı aktardık. Bu destekler, temel ihtiyaçların karşılanmasında ve yaşam koşullarının iyileştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır” ifadelerini kullandı.
Psikososyal Destek Çalışmaları
Özellikle orman yangınlarının ardından vatandaşların ruhsal iyileşmesine yönelik çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Göktaş, “Son bir hafta içerisinde, 11 farklı ilde, toplam 2.112 vatandaşımıza psikososyal destek sağladık. Bu destekler, afet sonrası yaşanan travmaların hafifletilmesine ve insanların yeniden yaşamlarına güçlü bir şekilde devam edebilmelerine katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.
İşbirliği ve koordinasyon içerisinde gerçekleştirilen bu çalışmaların, afetin etkilerini en aza indirmeyi amaçladığını belirten Göktaş, “Bakanlık olarak, afet bölgesinde ve çevresindeki illerde, alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarıyla sahada aktif olarak yer alıyoruz. Vatandaşlarımızın psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik desteklerimiz devam edecektir” dedi.
Sonuç ve Gelecek Planları
Göktaş, afetlerin ardından yürütülen çalışmaların kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü vurgulayarak, “Bu süreçte, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmak ve onları desteklemek en temel önceliğimizdir. Bakanlık olarak, afet bölgelerimizdeki yaşam kalitesini artırmak ve tekrar eski sağlıklı günlere dönmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yeni yardım paketlerinin ve destek projelerinin hazırlanması için de çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.