DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Bakan Bayraktar: Erzincan’da 9 bölge için su ölçümü yapıyoruz, halk sağlığı için olumsuz durum yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’daki maden kazasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Bayraktar’ın açıklamalarından satır başları şöyle; “Toprak 35 metre yüksekliğinde, yani 12 katlı bir apartman yüksekliğinde …

17.02.2024
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’daki maden kazasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bakan Bayraktar’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

“Toprak 35 metre yüksekliğinde, yani 12 katlı bir apartman yüksekliğinde. 3 gün içinde ciddi bir heyelan riski devam ediyordu. Biz özellikle dün akşam itibariyle sahanın stabil olduğunu gördük. Özellikle yaptığımız radar ölçümleri neticesinde potansiyel işçi kardeşlerimizin olacağı yerleri tespit edip çalışmalarımıza devam ediyoruz. Almamız gereken tedbirler var ve yaptığımız faaliyetler var.

“TOPRAĞI MANGANEZ OCAĞININ ORAYA AKTARACAĞIZ”

Dere yatağına gelen toprağın kaldırılması bizim için öncelik. Bu toprağı saha içinde en emniyetli olarak manganez ocağının oraya aktarmayı planlıyoruz. Bu mermer ocağını hazırlıyoruz. İnşallah buna hızlı bir şekilde başlayıp toprağı buraya aktarmış olacağız.

“SUDA HALK SAĞLIĞINA ZARAR VERECEK OLUMSUZLUK YOK”

Burada Sabırlı Deresi’nin yatağını görüyorsunuz. Her gün farklı lokasyonlardan ölçüm alıyoruz. 9 lokasyonun hiçbirinde suda halk sağlığına zarar verecek olumsuzluk yok. İşin çevresel boyutunu da yakın bir şekilde takip ediyoruz. Toprağın kaldırılması arama kurtarmayı da destekleyecek bir konu.

“6 KİŞİ DERE YATAĞINDA, 3 KİŞİ MANGANEZ OCAĞININ İÇİNDE”

Bu olay esnasında 9 kardeşimiz şu anda kayıp. 6’sının dere yatağına gelen toprak yığınının içinde olduğunu düşünüyoruz. 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz. Yoğun bir çalışma devam ediyor.”

Ayrıntılar geliyor…

Haberler.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.