DOLAR 32,3192
EURO 35,0609
ALTIN 2.309,09
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bakan Akar’dan Afganistan’dan tahliye açıklaması

26.08.2021
A+
A-

Habertürk’ün haberine göre Bakan Akar, Türk askerinin Afganistan’dan tahliyesine ilişkin açıklama yaptı. Afganistan’da kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla Mehmetçiğin Afganistan’dan tahliyesine başlandığını dile getiren Akar, şunları söyledi:

“Havaalanında olağandışı yoğunluğa ve şartlara rağmen önemli bir aksaklık olmadan TSK personeli planın aksaksız uygulanması için her türlü gayreti göstermektedir. Faaliyetlerimize sağladıkları destekten dolayı dost ve kardeş Pakistan ve Tacikistan ile bölgede beraber çalıştığımız müttefiklerimize teşekkür ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, faaliyetlerimiz mevcut tahliye planlarımız çerçevesinde devam etmektedir.”

THY’NDAN AÇIKLAMA

Afganistan’dan tahliyelerine başlanan Türk askerlerini taşıyan Türk Hava Yollarına (THY) ait uçağın Ankara’ya hareket ettiği bildirildi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Afganistan’dan tahliyesine karar verilen Türk askerlerini taşıyan ilk uçak havalandı.

THY’nin 345 yolcu taşıyan TK6889 sefer sayılı uçağı, Ankara Esenboğa Havalimanı’na saat 11.45’te iniş yapacak.

Uçağın daha sonra İstanbul’a hareket etmesi bekleniyor.

Bu arada, bugün İstanbul’dan kalkacak uçaklarla 2 tahliye seferi daha planlandığı, bu uçuşların talebe bağlı olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.