DOLAR 32,3596
EURO 34,6202
ALTIN 2.382,24
BIST 10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Bakan açıkladı: Tercih danışmanlığı hizmeti başlıyor! Tercih konusunda açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA üzerinden tercih danışmanlığı hizmeti…

19.07.2020
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün yaptığı açıklamada liseye geçecek öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmeti başlatacaklarını duyurdu. Tercih konusunda kafası karışan veya bilgi edinmek isteyen aileler ve öğrenciler, bu hizmet sayesinde daha iyi yönlendirilebilecek. Danışmanlık hizmeti ile birlikte, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda en uygun üst öğretim kurumlarına yerleştirilmeleri planlanıyor.

EBA tercih danışmanlığı hizmeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ziya Selçuk, öğrencilere bu desteğin EBA üzerinden sağlanacağını belirtti. Rehberlik ve araştırma merkezlerinde kurulan tercih danışmanlığı birimleri tarafından, internete erişimi olmayan LGS tercihinde bulunacak öğrencilere de telefonla tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Öğrencilerin tercih danışmanlığı hizmetini ne zaman alacakları da, 20-29 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından bildirilecek.

Bakan Ziya Selçuk, tercih danışmanlığı hizmeti için rehber öğretmenlerin yarından itibaren görev alacağını belirtti. Ek olarak Bakan Selçuk konuyla ilgili, “Bu süreçte yaklaşık 13 binin üzerinde rehber öğretmenimiz, EBA üzerinden öğrencilerimize online danışmanlık yapacak. Öğretmenlerimiz, EBA üzerinden görev alacakları sınıftaki öğrencilerle yarın sabahtan itibaren iletişime geçecek.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.