DOLAR 32,5611
EURO 34,7000
ALTIN 2.517,24
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Baharatta Demir Tozu Tehlikesi

17.07.2020
A+
A-

Diyetisyen Pınar Süleymanoğlu, sumağa yaprak tozlarının, bazı baharatlara ise demir tozunun katıldığını söyleyerek, ‘Bunların hepsinin vücuda çok zararları bulunmakta, çünkü vücutta toksik etkiler bırakmakta. Bu toksik etkiler kanser oluşmasına neden oluyor’ ifadesini kullandı.

BIRAKTIĞI ETKİLER KANSERE YOL AÇIYOR

Yemeklerin, tariflerin ve sağlıklı reçetelerin vazgeçilmezi baharatlardaki bu hileli duruma dikkat çeken Süleymanoğlu, baharatlara yönelik artan talebin ardından önce fiyatlarda artma yaşandığını, hemen sonra da tağşiş yoluna gidildiğini açıkladı.

Sumağa yaprak tozlarının küçültülüp katıldığını, zencefile nohudun ve bazı baharatlara da demir tozunun katıldığını belirten Diyetisyen Pınar Süleymanoğlu, tağşiş yönteminin vücutta toksik etkiler bıraktığını ve kanser türlerinin oluşmasına neden olduğunu söyledi.

ZENCEFİLE NOHUT TOZU KATILIYOR

Baharatlara olan talepler arttıktan sonra tağşiş yoluna fazlasıyla gidildiğini söyleyen Süleymanoğlu, ‘Öncelikle bir fiyat patlaması oldu, ucuz olan yerlerde de farklı tağşiş yollarına gidildi. Örneğin, sumağa yaprak tozları küçültülüp katıldı, nohut tozları zencefile katılmaya başlandı, gıda boyaları sıkça kullanıldı, bu boyalarla görünümü canlandırılarak hile yapıldı. Bazı baharatlara da demir tozu katıldı. Bunların hepsinin vücuda çok zararları bulunmakta, çünkü vücutta toksik etkiler bırakmakta. Bu toksik etkiler kanser oluşmasına neden oluyor. Vücutta çeşitli hastalıklara neden olan tağşiş, insan sağlığını bozuyor. En çok kanser türleri, mide rahatsızlıkları gibi rahatsızlıklara yol açıyor. Özellikle metalin uygun olmayan koşullarda karıştırılıp kullanılması, çeşitli gıda zehirlenmelerine ve toksik zehirlenmelerine neden olabilmektedir.’ açıklamasında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Ananaslı Baharatlı Smoothie Nasıl Yapılır?

Ananaslı Baharatlı Smoothie Nasıl Yapılır?

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

Baharat Tüketirken Dikkatli Olun

Baharat Tüketirken Dikkatli Olun

Ecza Dolabıma Eş Değer Baharat

Ecza Dolabıma Eş Değer Baharat

İLİşKİLİ GALERİLER Böbrekleri Tertemiz Yapan 7 Baharat

Böbrekleri Tertemiz Yapan 7 Baharat

Hangi Baharatlar Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Hangi Baharatlar Hangi Hastalığa İyi Gelir?

En Sevdiğiniz Baharatlar Aktara Gelmeden Önce Nasıl Görünüyor?

En Sevdiğiniz Baharatlar Aktara Gelmeden Önce Nasıl Görünüyor?

Metabolizma Hızlandırıcı Baharatlar

Metabolizma Hızlandırıcı Baharatlar

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.