DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bahadınlı Köyünde Geleneksel Hayır Yemeği Buluşması

Bahadınlı Köyünde geleneksel hayır yemeği buluşmasıyla dayanışma ve paylaşım ruhunu yaşatan köy şöleni, özgün lezzetler ve köklü kültürün buluşması.

04.05.2026
A+
A-

Bahadınlı Mahallesi, Burhaniye’nin kırsalında düzenlenen geleneksel çiftçi hayır yemeğiyle yaklaşık 2 bin kişiyi bir araya getirdi. Namaz öncesinde camide yağmur duası yapıldı ve bu ibadetle etkinlik başlamış oldu.

Mahallede kazanlar kuruldu; 25 adet etli pilav kazanı ve 15 adet yöresel kıran çorbası, ayranla birlikte konuklara ikram edildi. Muhtar Sezgin Gökdemir’in önderliğinde toplanan vatandaşlar, imece usulüyle hayrı organize etti. Törenin servis kısmını ise mahalle gençleri üstlendi.

Hayır yemeğine daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Yemek öncesi Bahadınlı Camii’nde gerçekleştirilen yağmur duası, katılımcıların dualarıyla tamamlandı. Kıran çorbası, etli pilav ve ayran eşliğinde servis edilen lezzetler, ardından yapılan bolluk ve bereket duasına geçildi.

Hayırın devamı için görüşlerini paylaşan Bahadınlı muhtarı Sezgin Gökdemir, bu köy hayrının geleneksel hale geldiğini belirtti. “Yaklaşık 2 bin kişiye çorba ve pilav ikramımız oldu. Bunu büyüklerimizden öğrendik ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Her yıl yapmayı hedefliyoruz; emeği geçen herkese Allah razı olsun, teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Katılanlar arasında memur emeklisi Namık Kemal Gedikoğlu da, köy hayırlarının insanları bir araya getirdiğini ve toplumun kaynaşmasına katkı sağladığını vurgulayarak, hayırı düzenleyen ve destek verenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.