DOLAR 32,3633
EURO 34,6915
ALTIN 2.392,12
BIST 10.162,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Bildiren İşaretler

01.05.2020
A+
A-

İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya, bir takım belirtilere bakarak bağışıklık sisteminin zayıfladığını anlayabileceğimizi söyledi. İşte bağışıklığın düştüğünü gösteren işaretler…

SIK HER TARAFTA EDEN AFTLAR

Yanık, indirimli gibi yaralanmalardan sonra deri hasarı denetim eder. Cisim, cildin yenilenmesi için yaraya besin açısından varlıklı olan kanı göndererek onarmaya başlar. İyileşme süreci ise sağlıklı bağışıklık hücrelerine bağlıdır. Ama bağışıklık sisteminde bir zayıflık varsa cildin iyileşmesi yavaşlar. Deri enfeksiyonlarının fazla sık görülmesi (apseler, uçuklar) bağışıklık sisteminin zayıfladığını gösterir.

KARIN BÖLGESİNDE ŞİŞKİNLİK

Bağışıklık sisteminin takriben yüzde 70’i sindirim sistemimizde yer almaktadır. aynı zamanda, burada yaşayan faydalı bakteri ve mikroorganizmalar (flora) bağırsağı enfeksiyonlara karşısında korur ve bağışıklık sisteminin desteklenmesini sağlar. Flora yetersizliğinde virüsler, kronik inflamasyon ve otoimmün bozukluk riskinin artmasına sebep olur. Şişkinlik, gaz veya kabızlık çoğunlukla bağırsağımızda bir şeylerin akıcı gitmediğine muhabere eder.

YIL İÇİNDE ÇOK FAZLA HASTA OLMAK

Erişkin bireylerin her yıl 1-2 defa soğuk algınlığı olması gayet olağan. Fakat sık tekrarlayan soğuk algınlığı veya diğer virüs enfeksiyonlarına yakalanmak, 1 sene içerisinde 4’ten pozitif kulak enfeksiyonu, 2 kez zatürre almak veya 3’ten arti bakteriyel sinüzit geçmek. Yılda 2’den pozitif antibiyotik kullanılan bir dönem olması vücuda giren mikroplarla mücadele etmek için olamayacağını gösteriyor olabilir.

GEÇMEYEN YORGUNLUK

Yeterince uyumuş olsanız da hala bitkinlik hissediyorsanız bağışıklık sisteminizde bir şeyler zıt gidiyor demektir. Çünkü vücudumuz bağışıklık sistemini desteklemek için enerji tasarrufu yapar ve bu sayede mikroplarla savaşabilir. Eklem ağrıları, mide bulantısı ve iştah azalması gibi belirsiz semptomlar da bağışıklık sisteminin bir sorunu olduğunu gösterebilir. Özellikle otoimmün hastalıklarda, bağışıklık sistemi dış etkenlerle bırakarak kendi dokularını düşmanmış gibi görmeye başlar.

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüsü Hamilelikte Bağışıklık Sistemini Düşürüyor mu?

Coronavirüsü Hamilelikte Bağışıklık Sistemini Düşürüyor mu?

Zencefil ve Limonun Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi

Zencefil ve Limonun Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin 8 Öneri

Enerjik Bağışıklık Sistemi İçin 8 Teklif

İLİşKİLİ GALERİLER Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Zinde Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Yükseltmek İçin 7 İpucu

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklığı Kuvvetlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.