DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Bağışıklığınızı güçlendiren besinler

10.05.2020
A+
A-

Akşam Gazetesi’nden Nil Şahin Gürhan’ın yazısı…

Yumurta; yumurta sarısının içerisindeki A vitamini bağışıklık sisteminin temellerini sağlamlaştırmaya devam ederken bununla birlikte görme duyusunun gelişmesinde de aktif rol oynar. yumurtada ki demir anemi yaşamamızı önler. Demir aktif ve enerjik yaşamız için kanımızda oksijen taşıması bağışıklık sistemini güçlü kılar. Yumurta da oysa varlıklı çinko da bağışıklık sisteminde rol oynar. 

AYRILMAZ İKİLİ: “TAHİN PEKMEZ”

Tahin pekmez karışımı Pekmez; iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Önemli miktarda; kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri içerir. Tahin ve pekmez birlikteliğinde;Tahin protein ve yağ yönünden, pekmez de karbonhidrat yönünden birbirini tamamlar.Tahinde; kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor yönünden oldukça zengindir. Bu mineraller vücutta ki savunma sisteminin esas elemanlarıdır. 

YULAFIN ZENGİN VE BESLEYİCİ İÇERİĞİ

Yüksek lif içeriğine ve düşük glisemik indekse sahip olan yulaf; belli başlı beslenme gruplarından biri olan ekmek, makarna, pilav gibi tahıl gruplarının yerine alternatif olarak kullanılabileceğimiz bağışıklık sistemimizi güçlendiren yiyeceklerden bir tanesidir. Yulafın içinde bulunan Folik Asit, Potasyum, Magnezyum, Çinko, E Vitamini, B Vitaminleri bağışıklık sistemini güçlendirmekle birlikte tatmin edici ve dengeli beslenmemizin de bir parçasını oluşturur. 

İKİ BEYAZ KEFİR VE YOĞURT LEZZETİ

Kefir ve yoğurt fermente süt ürünüdür. Kefir tanesine ve yoğurt mayası süt asiti bakterileri, asetik asit bakterileri, maya ve öteki mikroorganizmaları içerir. Kefir ve yoğurt, vücudun esas fonksiyonları ve çeşitli faaliyetlerini sürdürmesi için zorunlu olan yararlı bakterileri, mayaları, vitamin, mineral ve esansiyel aminoasitleri içerir. 

A VİTAMİNİ ZENGİN HAVUÇ

Havucun içeriğinde bulunan bilhassa A Vitamini ön maddesi beta karoten havuca turuncu rengini veren epeyce kuvvetli bir antioksidan. Antioksidanlar vücudumuzda oluşan zararlı maddelerin dönüştürülmesinde ve hücrelerimizde olabilecek hasarın azaltılmasında görevli. Beta karoten vücudumuzda A vitaminine çevrilerek işlev görür. A vitamini bağışıklığımız, göz ve cilt sağlığımız için fazla önemli.

Nil Şahin GÜRHAN / Akşam GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.