DOLAR 32,2073
EURO 35,0615
ALTIN 2.469,59
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Bağışıklığı Güçlendiren En Etkili Beslenme

21.04.2020
A+
A-

Salatalık, fasulye, biber, lahana ve daha böylece fazla sebze fermente edilerek yapılan turşu insan sağlığı açısından epeyce kayda değer bir yere sahiptir. A ve K vitamini bakımından zengin olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirmede de faydalı bir besindir. Ceset direncini artıran turşunun daha önce hiç duymadığınız faydalarını bir araya getirdik…

KİLO VERDİRİYOR

Bilimsel araştırmalar, turşuda yer alan sirke kaynaklı asetik asitin vücutta yağ depolamasını önlediği ortaya koymuştur. Turşu, metabolizmayı hızlandırdığı, kabızlığa karşısında etkin olduğu ve düşük kalorili olmasından dolayı perhiz yapanların tüketilmesi gereken bir besindir.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Turşunun lif oranı epeyce yüksetir. Bilhassa yemekle beraber tüketildiği vakit mideyi tok tutmaya yardımcı olur. insülin salınımını dengeler ve daha kan şekerinin alışılagelmiş düzeyde seyretmesini sağlar.

SİNDİRİME YARDIMCI

Turşu, bağırsak sağlığı için oldukça önemli olan probiyotik adı verilen iyi bakterilerle doludur ve sindirime tezgâhtar olur.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEDE BİREBİR

Turşu, göz sağlığı için gerekli olan A vitamini bakımından oldukça zengindir. bununla beraber A vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmek için de en etkili kaynaklardan biridir.

KRAMPLARI AZALTIR

Bir araştırmalarda, turşu suyu içen sporcuların, su içen sporculara oranla adale kramplarının daha kısa sürdüğü görülmüştür.

OSTEOPOROZU ÖNLER

Turşu, K vitamini yönünden zengin bir besindir. Bu vitaminin, kanın pıhtılaşması, kemiklerin kalsiyum emilimi ve bu kalsiyumu arterlerimizden uzaktan alıkoyma gibi bir dizi manâlı görevi vardır. bununla beraber K vitamini kalsiyum seviyelerini düzenleme yeteneği bir uçtan bir uca osteoporozun önlenmesine de tezgâhtar olur.

GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞINI GİDERİYOR

Turşunun grip, soğuk algınlığı semptomlarını azaltıcı, yani pediyatrik bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olduğuna dair araştırmalar bulunmakta.

HAMİLELİKTE MİDE BULANTISINI SORUNUNU ÇÖZER

Gebe kadınlar, bilhassa hamileliğin birincil zamanlarında karşılaştıkları bulantı sorununu turşu ile çözerek rahatlayabilir. Bayağı mide bulantılarını da turşu ile vermek olası.

TURŞU TÜKETİRKEN DİKKAT!

Turşu ve suyu tuz ve asitli olduğu için pozitif tüketilmemesi öneriliyor. Bilhassa tansiyon, böbrek ve mide sorunu olan şahısların turşu ve turşu suyu tüketiminde uyarı etmesi gerekiyor.

İLİşKİLİ HABERLER Kovid-19 Testi İçin Savunma Sanayisinin Tecrübesinden Faydalanılacak

Kovid-19 Testi İçin Savunma Sanayisinin Tecrübesinden Faydalanılacak

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

İLİşKİLİ GALERİLER Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.