DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bağırsak Temizliği Yapan Besinler

03.05.2020
A+
A-

Kalın bağırsak temizliği programına başlamadan önce, başta herhangi bir hap kullanıyorsanız veya herhangi bir afiyet probleminiz varsa, içten rehberlik için mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Sizin için bağırsakların temizlenmesini sağlayan besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

SU

Sütun yani kalın bağırsak temizliği için yapılabilecek en iyi şey bol bol su içmektir. Her gün asgari 10-12 kadeh su içmek epeyce önemlidir. Düzenli olarak su harcamak, vücudun doğal bir şekilde zararlı toksinleri dışarı atmasını sağlar. bolca su içmek, vücudu iyi bir şekilde ıslatmak içinde gereklidir.

ELMA SUYU

Taze elma suyu, bağırsak temizliği için en iyi doğal yöntemlerden biridir. Elma suyu düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak hareketlerini teşvik eder, toksinleri yıkar ve sindirim sisteminin yanı sıra karaciğer sağlığını da korur. Taze sıkılmış elma suyu en iyi sonuçları verir, lakin muhtemel değilse, paketlenmiş organik elma suyu da tüketebilirsiniz.

Kolon temizliği için (kalın bağırsak temizliği) güne bir kadeh elma suyu içerek başlamanız gerekir. 30 dakika sonra elma suyunun üstüne bir kadeh su için. Bu rutini günde birkaç kere tekrarlayın. Aralarda bir kadeh kuru erik suyu da içebilirsiniz. Bu bağırsak temizliği yöntemini uygularken katı yiyeceklerden uzak durulması gerekir.

LİMON SUYU

Antioksidan özelliğe sahip olan limon, yüksek C vitamini içeriği doğruca sütun temizliği için epeyce yardımsever bir besindir. Bir limon suyunu, bir parça deniz tuzu, biraz bal ve bir kadeh ılık su ile uygunca karıştırın. Bu çözümü her sabah aç karnına için.

HAM SEBZE SUYU

Sütun temizliği için, 1-2 gün her tarafında tamamlanmış ve pişirilmiş gıdalardan uzak durmanız gerekir. Katı yiyecekler yerine, günde birkaç defa taze sebze suyu tüketebilirsiniz. Yeşil sebzeler, bilhassa toksinleri uzaklaştırmaya yardımcı olan klorofil içermektedir. aynı zamanda içerisinde yer alan vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler dinç bir vücuda ve iyi bir şekilde enerjiye sahip olmanızı sağlar.

Evde bir meyve sıkacağı ya da blender kullanarak havuç, pancar, mısır, kabak, ıspanak, lahana vb. besinlerin suyunu sıkarak tüketebilirsiniz.

LİF AÇISINDAN ZENGİN GIDALAR TÜKETİN

Lif açısından varlıklı gıdalar harcamak bağırsak hareketlerinin canlanmasını sağlıyor. Lif açısından zengin gıdalar harcamak, bağırsakların zararlı toksinlerden arınmasını sağlar. Lifler dışkıları yumuşak tutmaya ve bağırsak hareketini iyileştirmeye muavin olur.

Ahududu, armut ve elma gibi taze meyvelerin yanı sıra enginar, bezelye ve brokoli gibi taze sebzeleri diyetinize ekleyerek lif tüketimini artırmış olursunuz. Tahıllar, bütün tahıllar, kabuklu yemişler, çekirdekler ve tohumlar hem iyi birer lif kaynağıdır.

YOĞURT

Uyumlu olarak taze yoğurt harcamak, kolonun sağlıklı kalması açısından oldukça önemlidir. Yoğurt, sindirime katkı sağlayan yardımcı probiyotikler içermektedir. Bağırsak dostu probiyotikler iltihaplı bağırsak hastalıklarıyla da çaba etmektedir.

bununla beraber yoğurt, kolonun üzerindeki hücrelerin büyümesini engelleyen kalsiyum içermektedir. Bağırsak dostu yoğurt, sindirim güçlüğü, şişlik, düzensiz bağırsak hareketleri ve fazla daha fazlası gibi dağıtılmış mide sorunlarının da çözülmesini sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Mide Ve Bağırsaklarından Uyuşturucu Çıktı

Mide Ve Bağırsaklarından Uyuşturucu Çıktı

Bağırsaklarınız Sağlıklı mı?

Bağırsaklarınız Dinç mı?

Bağırsaklarımız Nasıl İkinci Beynimiz?

Bağırsaklarımız Nasıl İkinci Beynimiz?

Bağırsak Dostu Prebiyotikler!

Bağırsak Dostu Prebiyotikler!

İLİşKİLİ GALERİLER Hastalığı Yüzünden Bağırsaklarını Aldılar

Hastalığı Yüzünden Bağırsaklarını Aldılar

Kalın Bağırsak Kanserini Bu Şekilde Önleyin!

Kalın Bağırsak Kanserini Bu Şekilde Önleyin!

Bağırsak Tembelliğine Neden Oluyor!

Bağırsak Tembelliğine Neden Oluyor!

Bağırsak Kanserinin Önüne Bu Sayede Geçeceksiniz!

Bağırsak Kanserinin Önüne Bu Sayede Geçeceksiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.