DOLAR 32,5683
EURO 34,9289
ALTIN 2.425,54
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Bağırsak Sağlığına Ne İyi Gelir?

27.03.2021
A+
A-

Sabah zor uyananlar yada uyanamayanlar hem uyanmak hem de bağırsağınıza iyi bakmak istemez misiniz? Bu içeceklerle sabah rutininiz bir başka olacak. Sağlıklı bir bağırsak için bu 5 içeceği tüketmelisiniz.

Sabah uyanıldığında metabolizma genellikle yavaş çalışır. Midenin pH seviyesi yüksektir ve çoğunlukla vücut susuz kalmıştır. Sabahın ilk saatlerinde ağır bir yemek veya kafein tüketimi, durumunuzu biraz daha kötüleştirebilir. 

Gece uykusundan sonra mide ve bağırsaklarımız adeta bir sünger gibi yumuşar ve sabah saatlerinde daha fazla besin emebilir, bu nedenle güne iyi bir şekilde  başlamak için ona sağlıklı besinler vermelisiniz. Sağlıklı bir sindirim sistemi için sabahın erken saatlerinde tüketmeniz gereken 5 karışım…

LİMONLU SU

Bir bardak ılık su ve 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu. Limonun içindeki C vitamini içeriği bağışıklığınızı artırmanıza, vücudun pH seviyesini korumanıza ve toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur. Sitrik asit, sindirim sorunlarını uzak tutar ve midede bulunan diğer enzimlerle etkileşime girerek mide sularının salgılanmasını uyarır.

ZENCEFİLLİ BALLI SU

Az önce dediğimiz limonlu suyunuzu biraz daha tatlandırabilirsiniz. Ilık limonlu suyunuza zencefil ve bal ekleyin. Bu ılık içeceği her sabah yudumlamak, sindirim sisteminizi güçlendirmenin ve hazımsızlık, mide bulantısı ve mide ekşimesini önlemenin etkili bir yoludur. Bu içecek, bağışıklığı artırmaya yardımcı olur, cildinizi esnekleştirir ve boğazınızı rahatlatır. Önce zencefili kaynatın, süzün ve bir süre soğumaya bırakın. 

ZENCEFİL, TARÇIN, ZERDEÇAL, KARABİBER KARIŞIMI

Otlar ve baharatların, potansiyel sağlık yararları nedeniyle özel bir yeri vardır. Tarçın, karabiber, zencefil ve zerdeçal kökü birlikte kaynatıldığında inanılmaz derecede sağlıklı bir bağırsak ve mide çayı olur. Çayın içine biraz soğuduktan sonra limon suyu ve bal ekleyin. Bu sabah çayı bağışıklığınızı bile artırabilir ve sizi soğuk algınlığı ve gripten uzak tutabilir.

ELMA SİRKESİ, SARIMSAK KARIŞIMI

Elma sirkesinin çok çeşitli sağlık yararları vardır. Aç karnına içilen elma sirkeli karışım, gaz ve şişkinliği önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca mide veya bağırsaklardaki kötü bakterileri yok etmeye de yardımcı olabilir. Bir kase alın ve içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi, sarımsak suyu, zencefil suyu, limon suyu, bal ve bir tutam tarçın ekleyin. İyice karıştırın ve için.

KEKİK, KARABİBER KARIŞIMI

Kekik ve karabiber karışımı, mukus birikmesi sorunuyla uğraşanlar için mükemmeldir. Aşırı mukus birikmesi, sinüs boşluğunuzu tıkayarak bakteriyel veya viral bir enfeksiyona neden olabilir. Bu içeceği sabah erken saatlerde içmek burun kanalını temizlemeye yardımcı olabilir. Yapmanız gereken tek şey, 1 yemek kaşığı kekiği, 1 adet top karabiber, rendelenmiş zencefil ve zerdeçal kökü  ile birlikte bir miktar suya ekleyip 10 dakika kaynatmak. Karışımı süzün ve içeceğin tadını çıkarın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.