DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Bağdadi’yi yeniden ‘canlandırabilirler’

03.11.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta Suriye’de düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ’ın elebaşı Ebubekir el-Bağdadi’nin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

Trump, “Ebubekir el-Bağdadi öldü. Bir korkak gibi öldü, kaçarak ve ağlayarak… Bağdadi kendisini üzerindeki patlayıcılı yelekle patlattı. DNA sonuçları ölen kişinin o olduğunu teyit etti.” ifadelerini kullanmıştı.

Uzmanlardan terör örgütü elebaşı ile ilgili hayati derecede bir uyarı geldi.

Uzman Allibhai, DEAŞ militanlarının eski liderleri Bağdadi’yi ‘ölümden döndürebileceklerini’ bunu da ‘deepfake’ teknolojisi kullanarak yapabileceklerini belirtti.

Video doğrulama uzmanı Shamir Allibhai ‘deepfake’ teknolojisi ile daha fazla kaos yaratmak için terör öğelerinin yeniden canlandırabileceğini söyledi.

Allibhai, bunun ABD halkının şaşırıp Trump’ı sorgulamasına, ordunun kendi istihbaratı konusunda şüphe duymasına neden olabileceği konusunda uyardı.

Deepfake teknolojisi endişe verici bir oranda gelişmeye devam ediyor ve 2020 ABD seçimlerine zarar vereceğinden korkuluyor.

Allibhai, “Trump’tan hoşlanmıyor ya da ona güvenmiyorsanız, DEAŞ’ın liderinin hala hayatta olduğunu öne süren videoya güvenebilirsiniz” diye konuştu.

Kelime anlamı itibarıyla ‘derin sahte’ olan ‘deepfake’ teknolojinin tehlikelerinden biri olmaya başladı.

Obama gibi siyasetçilere de uygulanan ‘deepfake’ ile herhangi birinin fotoğrafı başka birinin vücuduna monte edilip istendiği gibi kontrol edilebiliyor.

Bu sebeple ‘deepfake’ videolar dolaşıma sokularak her konuda manipülasyon yapılabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.