DOLAR 32,3892
EURO 34,7838
ALTIN 2.398,22
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Bağcılar camilerinde namaz sonrası spor başlıyor

Bağcılar Belediyesi tarafından başlatılan ‘5 vakit spor’ projesi kapsamında yaşlılar, camilerde eğitmenler eşliğinde spor yapıyor. Abdülhamid Han Camii’nde namaz sonrası cemaate egzersiz yaptıran spor eğitmeni Fatih Yamanoğlu, ‘Etkinlikler …

04.02.2024
A+
A-

Bağcılar Belediyesi tarafından başlatılan ‘5 vakit spor‘ projesi kapsamında yaşlılar, camilerde eğitmenler eşliğinde spor yapıyor. Abdülhamid Han Camii’nde namaz sonrası cemaate egzersiz yaptıran spor eğitmeni Fatih Yamanoğlu, ‘Etkinlikler fiziksel aktiviteye uygunluk çerçevesi içerisinde yapılıyor. Kültür fizik hareketleri yapıyoruz. Biraz daha yumuşak hareketlerle insanları yormadan yapıyoruz’ dedi.

NAMAZDAN SONRA SPORA GEÇİLİYOR

Bağcılar Belediyesi bazı sağlık sorunlarını önlemek için ‘5 vakit spor’ adlı proje ile namaz kılmaya gelen yaşlılara spor imkanı sunmaya başladı. Yaklaşık 3 hafta önce başlayan etkinlik ile Bağcılar genelindeki 11 camide namaz kılmaya giden yaşlılar, namazdan sonra eğitmen eşliğinde spor yapıyor. Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen projede öğle ve ikindi namazlarından sonra sağlıklı yaşam için eğitmen rehberliğinde temel spor hareketleri öğretiliyor.

“RAHAT HAREKET EDEBİLİYORUZ”

65 yaşındaki Tufan Pınar, ‘Öncelikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinlik çok güzel bir etkinlik. Hocamız ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Mesela biz ihtiyar olarak çalışmayan tembel insanlarız. İhtiyarlık dolayısıyla mecburi tembelleşiyoruz. Bu hareket dolayısıyla rahat rahat hareket edebiliyoruz. Herhangi bir yerimiz ağrımıyor. Bu iyiliğini gördük. Devamlılık da kazandı’ dedi.

75 yaşındaki Yusuf Uzunyüz ise ‘Yaptığım sürece faydasını gördüm. Gayet güzel bir şey. Hocamız geldiği müddetçe devamının yapılmasını isteriz. Yapılırsa memnun oluruz’ ifadelerini kullandı.

“YAŞ ORTALAMASI YÜKSEK OLDUĞUNDAN KÜÇÜK AKTİVİTELER YAPIYORUZ”

Cami cemaatinin yoğun ilgi gösterdiğini belirten spor eğitmeni Fatih Yamanoğlu, ‘Belediyemizin etkinliği kapsamında camilerimize spor aktiviteleri yaptırıyorum. Genelde yaşlı kesimden bir katılım var. Katılım baya yüksek. Her öğlen bu çalışmayı yapıyoruz. Etkinliklerimize çocuklar da katılıyorlar. Etkinlikler fiziksel aktiviteye uygunluk çerçevesi içerisinde yapılıyor. Kültür fizik hareketleri yapıyoruz. Biraz daha yumuşak hareketlerle insanları yormadan yapıyoruz. Yaş ortalamamızın yüksek olmasından kaynaklı da herhangi bir rahatsızlık çıkmaması için küçük aktiviteler yapıyoruz’ şeklinde konuştu.

“CEMAATİMİZ RÜKUYA GİDERKEN DAHA HAREKET ETTİĞİNİ SÖYLEDİ”

Bağcılar Demirkapı Abdülhamid Han Camii İmam Hatibi Engin Koç ise proje hakkında “Çok yerinde bir karar. Çok güzel bir hareket. Cami cemaatinin yaşı çok üstün olduğu için bu yaşlarda da cemaatinin fizik tedavisiyle ve eklem yerleriyle alakalı çok sıkıntısı var. Yaşlılar oturarak namaz kıldığından veya yerinden kalkamadığından dolayı çok etkili bir hareket. Bunu yaptığından dolayı belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yayılmasını temenni ediyoruz. Daha profesyonelce, daha etkili şekilde spor çatısı adı altında değil de fizik tedavi adı altında yapılırsa büyüklerimize daha faydası olacağını düşünüyorum.

Biz üç haftadan beri bunu yapıyoruz. Yavaş yavaş cemaatimiz çok faydalar gördüğünü, rukuya secdeye giderken rahatladığını, daha rahat hareket ettiğini bize ifade ediyorlar. Bunun devam etmesi görsellikten öteye gitmesi ve cemaatimize faydalı olmasını temenni ediyoruz. Belediyemiz yaşlılara, gençlere elinden geldiğince projeler üretiyor. Camilerimizi, gençlerimizi bu anlamda düşünerek bu etkinliklerin devam etmesini istiyoruz’ şeklinde konuştu.

PROJE KAPSAMINDAKİ CAMİLER

Kirazlı Uhud Camii

Abdulhamid Han Camii

Yed-i Beyza Zeliha Hatun Cami

Veysel Karani Camii

Hasan Hüseyin Kozan Camii

Sancaktepe Camii

Yeşilbağ Ulu Cami

Kemalpaşa Hz. Hamza Camii

Bağcılar Merkez Camii

100. Yıl Merkez Camii

İmam Gazali Camii

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.