DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bağcılar Alev Alatlı Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası İncelemeleri ve Güncel Özellikler

Bağcılar Alev Alatlı Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası incelemeleri, mimari özellikler ve güncel gelişmeler hakkında kapsamlı bir özet sunar.

19.06.2026
A+
A-

Devlet tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Bağcılar ilçesinde inşa halindeki Alev Alatlı Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası’nı yerinde görüp çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karadağlı’ya bu ziyaretinde AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ile Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız da eşlik etti. Ziyaretin ilk durağı, bina girişindeki Nurullah Genç Kütüphanesi ve Etüt Merkezi ile Çocuk Kütüphanesi oldu; burada eğitim ve kültürel hizmetlerin entegrasyonu gözlemlendi.

Nazik bir sohbet için Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi’ne yönelen heyet, öğrencilerin müzik dinletisini dinlerken gençlerle etkileşime girdi. Ardından inşaat alanına geçen ekip, Alev Alatlı Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası projesinin mevcut durumunu yerinde inceledi ve planlanan özellikler hakkında bilgi aldı. Karadağlı, kütüphanenin modern ve kullanıcı dostu tasarımıyla dikkat çektiğini ifade ederken tiyatro salonundaki döner sahne, tavan yüksekliği ile ses ve ışık sisteminin ayrıntılarına kadar her yönü değerlendirdi.

Açıklamada Karadağlı’nın konuşmasında, Bağcılar’a tiyatro konusunda her türlü desteğin sunulacağının altı çizildi. Sezon açılışı için 1 Ekim’de burada sahnelenmesi planlanan bir oyun ve çeşitli workshoplar için oyuncu yönlendirmeleri yapılacağı belirtildi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir ise belediyenin temelini attığı bu projedeki ilerlemeden memnun kaldığını dile getirdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, ilçeyi geleceğe taşıma hedefleri kapsamında eğitim ve kültür alanında yoğun çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. 4 yeni kütüphaneyi hizmete sunmayı başardıklarını söyleyen Yıldız, Alev Alatlı Şehir Kütüphanesi ve Tiyatosu’nun yakın zamanda açılacağını ifade etti. Ayrıca toplamda 6 kütüphanenin planlandığını ve hedefin 18 kütüphane olduğunun altını çizdi.

Alev Alatlı Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası’nın teknik ve fiziksel özellikleri de gün yüzüne çıktı. Bina, Bağcılar Meydanı’na yakın konumda yer alıyor ve 7 katlı bir yapı olarak tasarlandı. Toplam alanı 9 bin 407 metrekare olan tesisin 6 bin 314 metrekarelik bölümü kütüphane olarak, 3 bin 93 metrekarelik kısmı ise tiyatro salonu olarak hizmet verecek. Çocuklar, gençler, yetişkinler ve engelliler için ayrı çalışma alanları bulunacak; ayrıca Bilgi Evi ile öğrencilerin eğitim yuvası olacak bir yaşam alanı sunulacak. Yaklaşık 200 bine yakın kitap kapasitesi hedefleniyor.

Tesisin içinde 326 kişilik bir tiyatro salonu, 60 kişilik bir konferans salonu ile birlikte cep sineması, sanat galerisi, multimedya bölümü, arşivler, toplantı salonları, atölyeler, etüt odaları, sergi alanları ve sosyal mekanlar bulunuyor. Dış alanda ise geniş bir yeşil alan planlandı; yaklaşık 1920 metrekarelik bu alanda 3 bin 132 ağaç, çalı ve çiçekler ile 120 kişilik amfi, kitap satış noktası, satranç alanı ve sanatçı bankları yer alacak.

Kaynaklar: Anadolu Ajansı ve Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.