DOLAR 32,5577
EURO 34,8540
ALTIN 2.428,98
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Bağ-Kur’lu EYT’liye yapılandırma müjdesi

25.01.2023
A+
A-

Eksik prim günü bulunan Bağ-Kur’lulardan geçmişte borcu nedeniyle prim günleri silinenler, borç yapılandırma düzenlemesinin Meclis’ten geçmesinin ardından yeni bir fırsat elde edecek. EYT’liye borç yapılandırması var mı? sorusunun yanıtı haberimizde.

Borç yapılandırma paketinden Bağ-Kur’lu EYT’lilere sürpriz çıktı.

Eksik prim günü bulunan Bağ-Kur’lulardan geçmişte borcu nedeniyle prim günleri silinenler, yapılandırma kanunu ile yeni bir fırsat elde edecek. Düzenlemeyle ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Cem Kılıç NTV canlı yayınında değerlendirdi.

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Yapılandırmada olan şu, borcun aslı kalıyor gecikme cezası zammı ve faizi silinerek düşük bir faizle taksitlendirme ya da peşin olduğu zaman çok daha iyi imkanlarla ödeme imkanı getiriliyor ve Sayın Maliye Bakanı dün açıkladı 48 aya kadar bu yapılacak.

Bu özellikle Bağkur’lular için, özellikle şimdi EYT’de emekli olmayı hayal edenler için eğer prim borcu var ise, o döneme ilişkin borçlarını daha düşük rakamlarla ödeyerek o günleri kazanmalarına sebep olacak. 

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: İlk maaş ne zaman? 9 Eylül 1999 tarihi esnetilebilir mi? Stajyerler kapsama girecek mi?

Bakan Bilgin’den EYT açıklaması: İlk maaş ne zaman? 9 Eylül 1999 tarihi esnetilebilir mi? Stajyerler kapsama girecek mi?

Haberi Görüntüle

Bu da Bağ-Kur’lular açısından 8 Eylül 1999 öncesi erkekler için 9000 prim günüydü, kadınlar için 7200 gün. Bu prim gününe ulaşmak isteyenler için bir şans olacak.

İşverenler için işyerleri için de bu önemli. Onlar da bundan yararlanarak yüksek borç yükünden kurtulabilirler.”

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.