DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

BAE Devlet Başkanı’nın Fransa Ziyareti ve Yapay Zeka İşbirliği

BAE Devlet Başkanı’nın Fransa ziyareti, iki ülke arasındaki yapay zeka işbirliğini güçlendirmek için önemli adımlar içeriyor. Bu ziyaret, teknoloji ve inovasyon alanındaki iş birliklerinin geleceğini şekillendirecek.

28.02.2025
A+
A-

BAE Devlet Başkanı’nın Fransa Ziyareti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla Fransa’yı ziyaret etti. Bu ziyaret, iki ülke için de önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Fransa ve BAE tarafından yapılan ortak yazılı açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Al Nahyan’ı Paris’teki ünlü Elysee Sarayı’nda düzenlenen akşam yemeğinde ağırladı. Bu yemek, iki liderin stratejik konuları ele alması açısından büyük bir fırsat sundu.

Yemekte, yapay zeka alanındaki işbirliği ön plana çıktı. İki ülke, teknoloji alanında “ortak çerçeve anlaşması” yapma kararı aldı. Bu anlaşma çerçevesinde Fransa’da yapay zeka odaklı bir teknoloji kampüsünün kurulması kararlaştırıldı. Görüşme sırasında, liderler yapay zekanın değer zincirinin gelişmesini desteklemek amacıyla işbirliği projeleri ve yatırımlar üzerine fikir alışverişinde bulundu.

  • Yapay zeka alanında yatırımlar yapılması
  • Son teknolojiye sahip çiplerin edinilmesi
  • Veri merkezlerinin kurulması

Tüm bu adımlar, iki ülkenin teknoloji alanındaki işbirliğini derinleştirmeyi hedefliyor. İki lider, yapay zeka projelerinin gelişimini önümüzdeki aylarda yakından takip etme konusunda mutabık kaldılar.

BAE’nin 30 Milyar Avrodan Fazla Yatırım Hedefi

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, görüşmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, BAE’nın Fransa’daki yapay zeka odaklı kampüse 30 milyar avrodan fazla yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Fransız basını, bu kampüsün bünyesinde 1 gigavata kadar hesaplama kapasitesine sahip dev bir veri merkezinin bulunacağını bildirdi.

Bu işbirliği, hem Fransa hem de BAE için gelecekteki teknoloji yatırımları açısından büyük bir potansiyele işaret ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.