Aziz Yıldırım ile Hamdi Akın arasında ne oldu? Aziz Yıldırım ne dedi? – SON DAKİKA
Aziz Yıldırım ile Hamdi Akın arasındaki gelişmeleri ve Aziz Yıldırım’ın açıklamalarını öğrenmek için son dakika haberlerimizi kaçırmayın.
Fenerbahçe’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Yüksek Divan Kurulu toplantısı, kulüp içi gerilimin doruk noktasına ulaştığı anlardan biri olarak tarihine geçti. Toplantıya katılan eski ve yeni yöneticiler arasındaki sözlü çatışma, hem kulüp içi dinamikleri hem de kamuoyunun ilgisini yoğun biçimde etkiledi. Bu olayın en dikkat çekici yönü ise, kulüp tarihinde ilk defa bu kadar sert ve açık sözlü tartışmaların yaşanması oldu.
Gerginliğin fitilini çeken ise, yeni seçimlere yaklaşırken kulüp içindeki güç mücadelesi ve kişisel hesaplaşmaların alevlenmesiyle başladı. Toplantıya katılan önemli isimler arasında Ali Koç, Aziz Yıldırım, Sadettin Saran, Mahmut Uslu ve Hakan Bilal Kutlualp bulunuyordu. Ancak, bu isimler arasında en dikkat çekici olanlar, kulüp tarihine damgasını vurmuş eski başkan Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyesi Hamdi Akın arasındaki kıyasıya mücadeleydi. Bu iki isim arasındaki sözlü savaş, toplantının en dramatik anına dönüştü.
Toplantının başlangıcında, Ali Koç‘un yaptığı sert çıkış, ortamın tansiyonunu yükseltti. Koç, Yıldırım’a yönelik olarak, “Aziz Bey tarzınızdan hiçbir şey kaybetmemişsiniz. Cevaplarımız olacak” ifadeleriyle, eski başkanın tutumunu eleştirdi. Bu sözler üzerine, Hamdi Akın da borçlar ve mali duruma dair yaptığı detaylı açıklamalarla karşılık verdi. Akın, “Borçlar konusunda kafa karışıklığı var. Netleştirelim” diyerek, kulüp içindeki finansal karmaşanın aydınlatılması gerektiğine işaret etti. Ancak, Aziz Yıldırım’ın tepkisi daha sert oldu ve “Otur sen lan. Hamdi bak seni çok kötü yaparım. Ayıp ediyorsun” şeklinde sözlerle ortamı gerdi.
Bu sert tartışma sırasında, Ali Koç ise durumu yatıştırmaya çalıştı ve, “Fenerbahçe bakkal gibi yönetilmiyor, uluslararası standartlara uygun şekilde yönetiliyor” diyerek, Yıldırım ve Akın arasındaki gerilimi azaltmaya çalıştı. Yıldırım ise, “Ben bu kulüp için hapis yattım” diyerek, kulübün değerli ve büyük bir kurum olduğunu vurguladı. Akın ise, “Böyle bir efsane başkan locasını bırakmamalıydı” diyerek, Yıldırım’ın kulübe katkılarını takdir ettiğini ifade etti fakat, kulüp içindeki zaman zaman yaşanan gerginlikleri de gözler önüne serdi.
Toplantı sırasında öne çıkan diğer önemli konu ise, kulüp mali durumuyla ilgili tartışmalardı. Kulüp içindeki en sıcak konulardan biri olan 300 milyon dolarlık arsa satışı meselesi, toplantıya damga vurdu. Hamdi Akın, Aziz Yıldırım’ın arsa satışıyla ilgili iddialarına karşılık, “Gerçekten samimiyseniz, pazartesi günü 300 milyon dolara devredeceğim” ifadeleriyle durumu netleştirdi. Bu açıklama, karşılıklı güven ve şeffaflık konusunda önemli bir mesaj olarak algılandı. Yıldırım ise, tartışmaya dahil olarak, “Sen bu konulara girme, doğruları başkan biliyor” diyerek, kulüp içi kararların ve finansal işlemlerin gizlilik ilkelerine uygun yürütüldüğünün altını çizdi.
Gerginliğin tırmandığı toplantının sonunda ise, taraflar arasında kısa süreli bir tokalaşma yaşandı. Özellikle Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın samimi görünümdeki tokalaşması, içerden ve dışarıdan gelen tepkilere rağmen, kulüp içindeki gerginliğin hafiflediği izlenimini verdi. Ancak, bu olayların, Eylül ayında yapılacak seçimlere nasıl yansıyacağı ve kulüp içindeki güç dengelerini nasıl etkileyeceği ise, merak konusu olmaya devam ediyor.