DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Ayvanın Sağlığa Yararları Neler?

21.02.2021
A+
A-

Ayva küçük ağaçlarda yetişen, dünyaya Anadolu ve Pers diyarından yayılan bir meyvedir. Latince ismi Cydonia oblonga’dır. Bu ismini bir Yunan adasında bulunan Cydon kentinden aldığı ve oradan dünyaya yayıldığını söyleyenler de vardır. Yunan mitolojisinde tanrıça Afroditin kutsal meyvesi olarak geçiyor.

Hemen hemen her mevsim tükettiğimiz ayvanın yararları sıralamakla bitmiyor. Hem tokluk süresini uzatan  hem de vücut gelişimine olumlu etkisi olan özelliğiyle bilinen ayvanın insan sağlığı için de faydası oldukça fazladır. Ayvanın meyve tatlıları arasında da en meşhur olduğunu söylememiz gerekir. İnsan vücuduna sağlığıyla bilinen ayva meyvesi bol miktarda A,B ve C vitamini barındırmaktadır. Diyet listelerinde de ilk sıralarda yer alıyor çünkü lif kaynağı açısından oldukça zengindir. Peki ayvanın faydaları nelerdir? Haberimizin devamında ayvanın faydalarını madde madde bulabilirsiniz.

SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELİR

Soğuk kış aylarında ayva tüketilirse gribal enfeksiyona karşı koruyor. C vitamini, bakır, demir, potasyum ve magnezyum içeriği ile ayva bağışıklığı güçlendirir, inflamasyonu azaltır ve vücudu viral saldırılara karşı korur. Bunun yanı sıra olası hastalıklara karşı ayva en çok tercih edilen meyvelerin başında gelir.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Zayıflamak ve tok kalmak isteyenler ayva tüketebilir. Sindirimi kolaylaştıran özelliğiyle bilinen ayva 4 mevsim tüketiliyor.

ENERJİ VERİR

Kış mevsiminde hastalıklarla savaşırız. Vücudumuza enerji verici etkisiyle bilinen meyvelerden en çok tercih edileni ayva oluyor. İlaç takviyesi olmadan sağlıklı yoldan enerji depolamak için ayva yiyebilirsiniz.

CİLDE İYİ GELİR

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için meyve ve sebze tüketimini arttırmalıyız. İyi beslenmemiz dahilinde cildin esnekliğini koruyup, yaşlanmayı geciktirebiliriz.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Ayva kalbi kuvvetlendirip bağışıklığı güçlendirir. Basit önlem ile bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara dur demek mümkün olabiliyor. Bunlardan en önemlisi meyve tüketimini artırmak olabiliyor.

KİLO VERMEDE OLDUKÇA ETKİLİDİR

Ayva kilo vermede etkisiyle sizi hem tok tutar hem de sağlıklı bir şekilde metabolizmanızı çalıştırır.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Meyvenin Tüketildiği Yerde Hekime Gerek Yok

Bu Meyvenin Tüketildiği Yerde Hekime Gerek Yok

Binbir Derde Deva Aluç Meyvesi Tezgahlardaki Yerini Aldı

Binbir Derde Deva Aluç Meyvesi Tezgahlardaki Yerini Aldı

Meyvelerin Üstündeki Parafine Dikkat!

Meyvelerin Üstündeki Parafine Dikkat!

Atıştırmalık Mini Meyve Topları

Atıştırmalık Mini Meyve Topları

İLİşKİLİ GALERİLER Hastalığınıza Göre Bu Renklerde Meyveler ve Sebzeler Tüketin!

Hastalığınıza Göre Bu Renklerde Meyveler ve Sebzeler Tüketin!

Meyve ve Sebze Çiçekleri

Meyve ve Sebze Çiçekleri

Yaz Meyvelerinin Faydaları

Yaz Meyvelerinin Faydaları

Ormanın Gerçek Kralı! Sadece Sebze ve Meyvelerle Besleniyor

Ormanın Gerçek Kralı! Sadece Sebze ve Meyvelerle Besleniyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.