DOLAR 32,5330
EURO 34,8194
ALTIN 2.434,89
BIST 9.726,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Aytaç Kara: “Galatasaray’dan öneri almadım”

28.06.2020
A+
A-

Kasımpaşa’nın başarılı orta saha oyuncusu Aytaç Kara, İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda buundu. 27 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’in 29. haftasında yarın oynayacakları Gençlerbirliği maçı ile ilgili olarak, “Takımımızın havası derhal iyi durumda. Tüm herkesin çalışması, motivasyonu en üstteki düzeyde. Bizim için şayet de sezonun finali olan Gençlerbirliği maçına çıkacağız. Bunun bilincindeyiz. Bu maçtan da 3 puanla terketmek için her şeyi yapacağız. Çalışmalarımız da buna tarafından devam ediyor. Umarım istediğimiz sonucu orada alabiliriz” biçiminde konuştu.

“Fenerbahçe’ye karşısında galibiyet aldığımız için fazla mutluyum”

Kasımpaşa’nın 7 senelik aranın arkasında Süper Lig’in 28. haftasında Fenerbahçe’ye karşısında aldığı 2-0’lık galibiyeti değerlendiren Aytaç Kara, 3 puan aldıkları için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Fenerbahçe’ye karşı Kasımpaşa’nın uzun zamandır galibiyeti yoktu. Böyle bir galibiyet aldığımız için ve ben de bu ekipte olduğum için fazla mutluyum. Sonuçta Fenerbahçe ne kadar fena bir sezon geçirirse geçirsin Türkiye’nin en kayda değer kulüplerinden. Bizim için kolay bir maç olmadı. Natürel oysa her maç üzerine koyarak devam etmemiz gerektiğini biliyoruz fakat bu maç da benzer şekilde hem mücadele hem de oyun olarak üstüne koymamız gereken bir maçtı. Ben ve bütün ekip arkadaşlarım bunu sahada gösterdi. Fazla hoş bir başarı aldığımızı düşünüyorum. Bu galibiyetler takıma ekstra bir motivasyon katıyor. Bu maç da bizim için böyle oldu. Hoş bir maç geçti” ifadelerini kullandı.

“Fuat hocanın ikili diyalogları “

Lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü Fuat Çapa’nın bütün oyuncularla diyaloglarının fazla etkili olduğunun altını çizen 27 yaşındaki oyuncu, şu ifadelere yer verdi:

“Kemal hocamız da olsun Tayfur hocamız olsun çok kayda değer hocalar. Kariyer olarak da manâlı isimler. Onların şanssızlıkları, takımımızın bütün olarak oturmaması, tamamen birbirini tanıyamamasıydı. Böyle sıkıntılar gerçekleşti. Fuat Öğretmen da o kadar bir döneme denk geldi çünkü ikinci sözde gerçekte aramıza çok oyuncu katıldı ve gidenler oldu. Fuat Hoca’nın olmasıyla takımımız daha çabuk kaynaştı. Çünkü hocamızın ikili diyalogları . Hocamız bunu en kısa sürede gerçekleştirdi. Takımda adaptasyon konusunda bütün oyunculara teker teker yardımcı oldu. Bu bir takım için fazla önemli. Hepimiz için artı bir şart oldu.”

“Bu sezon kariyerimin en manâlı sezonu”

Kasımpaşa’da forma giydiği 29 maçta gösterdiği 8 gol, 2 asistlik performans ile kariyerindeki en etkili sezonunu geçiren Aytaç, performansının üzerine koyarak sürdürmek istediğini vurgulayarak, “Sahiden benim hedefim her maç üstüne koyarak devam etmek. Bağlı her maç üstüne koyduğum sürece her sene de bu böyle devam ediyor. Geçen sene de 6 golüm vardı. Lakin golden önce takımıma katkı sağlayıp daha yardımcı oynamam gerekiyor çünkü gol benim öncelikli görevim yok. Ama ne dek takımıma skor olarak katkı verirsem benim için o kadar iyi. Oynadığım takımlarda da buna asistan olmaya çalışıyordum. Bu sezon kariyerimin takımıma katkı sağladığım en kayda değer sezonu. Alt takımıma böyle katkı temin etmek benim için çok manâlı. İlk olarak takımım sonra ekstra benim için güzel bir şey. Bunlar için çalışıyorum. daima ekstra çalışıyorum. Çalışmayı bırakmıyorum. İnşallah böyle de devam ederim. Takımımız kazanır, ben kazanırım” ifadelerini kullandı.

“Avrupa’da oynama hayalim var”

Lacivert-beyazlı oyuncu, hedefleri aralarında Avrupa’da forma giymek olduğunu açıklayarak, “Kendi hedefim olarak Avrupa’da oynama hayalim var. Fazla mükemmel çalışırsam bu hayal değil. Bunu başarabileceğime eminim. Her şey çalışmaktan, performansının üstüne koymaktan geçiyor. Bunları yapabilirsem hedeflerim arasında o var” değerlendirmesini yaptı.

“8 numara oynamayı daha fazla seviyorum”

Sahada iki yönü olan oyun tarzını daha çok sevdiğini belirten Aytaç Kara, “Saha içinde bahşedilen tahsis neresi olursa olsun oynamaya çalışıyoruz fakat kendimi en gizli hissettiğim iki yönlü oynamak. Ataklara da katılabiliyorum defansif olarak da elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Ben başlıca 8 tarzını daha fazla seviyorum çünkü ayrıca atağa katılmayı seviyorum ayrıca de defans yapmayı seviyorum. En iyi mevkinin de o olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Orta sahada birlikte oynadığı partnerleri Tarkan Bağımsızlık ve Trpan ile ilgili değerlendirmelerde yer alan Aytaç Kara, şunları söyledi:

“Tarkan A Ulusal Takım futbolcusu. Kendisi çok kabiliyetli. Trpan da yeni yeni orta saha oynamaya başlayan bir futbolcu ama mevkiye yabancılık çekmedi diye düşünüyorum. Oynadığı maçlarda da iyi performans gösterdiğini söyleyebilirim. Tarkan da baht verildiği bütün maçlarda elinden gelenin en iyisini yapıyor.”

“Yusuf Erdoğan başımın belası”

Aytaç Kara, Trabzonspor ve Bursaspor’un arkasında Kasımpaşa’da da birlikte forma giydiği ekip arkadaşı Yusuf Erdoğan’ın sorulması üzerine, “(Gülerek) Yusuf Erdoğan başımın belası. 10 senedir Yusuf ile birlikteyiz. İlk ilk kez arkadaşlığımız alt yaş milli takımlarında başladı. Gittiğimiz her yere birlikte gidiyoruz. Tabii ki anlaşmalı değil tesadüf oluyor fakat Yusuf ile arkadaşlığımız ayrıdır” yanıtını verdi.

“Galatasaray’dan önerge almadım”

Başarılı futbolcu, Galatasaray’ın kendisine teklif götürdüğü iddialarıyla ilgili olarak ise, “Teklifin geldiği bir şart yok şu lahza için. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Takımımız daha tamamen alt sıralardan kurtulmak namına rahatlamadı. Hepimiz önümüzdeki 6 maça kilitlendik. Ilk Önce takımımın iyi durumda olması, ekip iyi olduktan sonradan da futbolcuların koyduğu performansla kariyerini belirleyeceği durumları olur. Ben kendi açımdan böyle düşünüyorum” dedi.

Bora Akyol – Mehmet Sevimli Topaloğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.