DOLAR 32,5971
EURO 34,8409
ALTIN 2.495,63
BIST 9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Ayşe Altuntaş cinayetinde flaş gelişme!

19.05.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre Atv’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında bir yıldır aranan ve sevgilisi tarafından İstanbul Sultangazi’de katledilip gömüldüğü ortaya çıkan 4 çocuk annesi Ayşe Altuntaş (43) davası sürüyor.

Hakkında kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen tutuklu sevgili Mehmet Taşdelen, ilk duruşmada savunma yapmıştı. Emniyetteki sorgusunda cinayeti itiraf eden Taşdelen savunmasında silahı Altuntaş’ın elinden almaya çalışırken patladığını öne sürmüştü.

ÇELİŞKİLİ SAVUNMA

Mahkeme huzurunda geçtiğimiz celse savunmasını gerçekleştiren Taşdelen, çelişkili ifadesinde “5 yıldır yasak aşk yaşıyorduk. Genelde ormanda buluşurduk. Ormanda canavarlar var, yani yabani domuzlar, Ayşe onlardan çok korkardı. Bana ‘Silah alalım’ demişti. Bir gün elinde silahla geldi, kendimizi korumak için almış. Buluşmalarımızda silah hep yanımızda olurdu. Olay günü yine ormana gittik. Ayşe bana ‘Mehmet artık evlenelim’ dedi. Ben de ‘Olmaz çocuklarımı bırakamam’ dedim. ‘Artık dayanamıyorum, gözüme uyku girmiyor’ dedi. Sonra ayağa kalktık silahı yerden aldı ve ‘İkimiz de intihar edeceğiz’ demişti.

Silahı elinden almaya çalışırken bir anda patladı, yaralanmıştı kollarıma düştü. Ben de o anki panikle bıraktım önümüzde bulunan köylülerin kazdığı domuz çukuruna düştü. Araba bagajındaki kazmayı alarak düştüğü çukurun üzerini toprakla kapattım, kazmayı oraya fırlattım. Silahı ve halıyı bagaja koydum. Arabaya binip işe doğru yola çıktım Ayşe’nin feracesini yolda çöpe attım. Telefonunu parçaladım, bagajda bulunan silah ile birlikte poşete koyarak inşaat molozlarının içine attım. Olayın korkusundan kimseye tek kelime etmedim. Ayşe’yi çok merak ediyordum, onu gömdüğüm yerden hayvanlar çıkarıp zarar vermiştir, korkusundan hiç gidemedim. Televizyona çıktım, neden çıktım bilmiyorum. Keşke olay günü teslim olsaydım da beni idam etselerdi. Suçu bu yapmış olduğum savunma haliyle işledim.”

‘NASIL SÖYLEDİM BİLMİYORUM’

Mahkeme tarafından kendisine çelişkili ifadeleri sorulan Taşdelen, önceki ifadeleri nasıl söylediğini bilmediğini öne sürmüştü. Dün İstabul Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci celse görüldü. Savcı mütalaa verdi. Tutuklu sanık Mehmet Taşdelen hakkında “Sanığın maktulün vurulduğu anda polisi veya ambulansı aramadığı, sonrasında suça ilişkin tüm delilikleri yok ettiği, olay öncesinde sanık Mehmet Taşdelen’in Ayşe Altuntaş’ı birçok kez darp ettiği, bu darp olaylarını çevresine anlattığını, sanığın suçtan kurtulmak için çeşitli beyanlar verdiği anlaşılmakta.”

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

“Ayşe Altuntaş’ın gömüldüğü yerde bulunan çukurun sığabilecek şekilde olması, sanığın silahı yanında getirmesi, Altuntaş’a bir el ateş etmesi ve gömülmesi için açılan çukurun kapatılması için kazma, kürek getirmesi tasarlayarak kasten öldürme suçunu işlediği anlaşılması, Mehmet Taşdelen’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması mütalaa olunur.” dedi.

ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, Mehmet Taşdelen’in mütalaaya karşı savunma yapmak istemesinin üzerine duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.