DOLAR 32,3715
EURO 35,0331
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Avustralya, Delta Varyantı Nedeniyle En Büyük Şehrinde İki Haftalık Kapanma Kararı Aldı

28.06.2021
A+
A-

Koronavirüs salgınının yeni ve en önemli gündem maddelerinden biri, ilk olarak Hindistan’da ortaya çıkan ve çok daha bulaşıcı olduğu için tedirginlik yaratan Delta varyantı. Dünyada yaklaşık 80 ülkede gözlemlenen ve vaka sayılarının da sürekli arttığı Delta varyantı, pek çok ülkede kısıtlamaların ve karantinaların geri dönmesine sebep oldu.

Dünya Sağlık Örgütü, Delta varyantının artık salgında baskın varyant haline geldiğini duyurmuştu. Delta varyantının bir de yeni belirlenen bir ‘Delta Plus’ varyantı olduğu biliniyor ve bu varyant çok daha bulaşıcı ve tehlikeli olarak gösteriliyor.

İki haftalık bir karantina başlıyor:

Delta varyantı gündemi bu tür gelişmelerle meşgul ederken son olarak geçtiğimiz günlerde İsrail Delta varyantı vakalarının görülmesiyle birlikte nüfusunun büyük çoğunluğunu aşılamış olmasına rağmen kısıtlamaları geri getirmişti. Yeni varyant sonrası kapanma kararı alan ülkelerden biri de Avustralya oldu. Ülkenin en büyük şehri olan Sidney’de artmaya başlayan vaka sayıları sonrası yetkililer yeni bir karantina döneminin başlamasına karar verdi. 

Aslında Sidney’in merkezini de içine alan ve yaklaşık bir milyonluk nüfusunun yaşadığı geniş bir bölgede zaten karantina uygulaması mevcuttu. Ancak yetkililer yeni varyantın ve artan vakaların etkisiyle bu bölgeyi genişletme ve karantina kurallarının dozunu artırma kararı aldı.

Sidney sakinleri, yerel saat ile cumartesi gecesinden itibaren iki hafta devam edecek uzun bir karantinaya giriş yapacak. Karantina Sidney ile birlikte şehrin etrafında yer alan bazı bölgeleri de kapsayacak. Süreç boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.