DOLAR 32,2863
EURO 34,8028
ALTIN 2.411,18
BIST 10.223,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Avukat Tekışık’ın fotoğraf çektirdiği odanın sahibi olan savcının görev yeri değiştirildi

Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın İstanbul Adalet Sarayı’nda bir savcının odasında çektirdiği fotoğraf ortalığı karıştırdı. Avukat Tekışık hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Tekışık’ın fotoğraf çektirdiği odanın sahibi olan savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

15.12.2023
A+
A-

İstanbul Adalet Sarayı’nda avukat Buket Nurşah Tekışık’ın fotoğraf çektirdiği odanın sahibi olan savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

“BEN ASLA KAYBETMEM YA KAZANIRIM”

Binlerce takipçisi olan İstanbul Barosu’na bağlı Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın Çağlayan Adliyesi’nde görevli bir savcının odasında çektirdiği pozları sosyal medyada “Ben asla kaybetmem ya kazanırım, ya öğrenirim” notuyla paylaşması büyük tartışma yarattı.

SAVCI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, odanın sahibi savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

“TASVİP ETMEDİĞİMİZ BİR GÖRÜNTÜ”

Bakan Tunç açıklamasında “Özellikle tasvip etmediğimiz bir görüntü olmaması gereken adliyelerde. Hem ilgili savcıyla ilgili soruşturma hem de avukatla ilgili baroya suç duyurusunda bulunuldu” dedi.

SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Savcı hakkında tutanak düzenlenerek Hakimler ve Savcılar Kuruluna işlem yapması için gönderildiği ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Avukat yönünden ise Barolar Birliği’ne disiplin açısından soruşturulması için dosya gönderildi. Öte yandan İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.