DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Avrupa’da karantinaya isyan eylemleri

22.03.2021
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da hükümetin baskıcı salgın politikasına karşı düzenlenen gösteride polis kalabalığı dağıtmak için tazyikli su kullandı. İngiltere’nin başkenti Londra’daki Hyde Park’ta düzenlenen karantina karşıtı gösteride protestocular polise şişe ve teneke fırlattı. Çıkan arbedede polis cop kullanırken, 33 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Almanya, İrlanda, İtalya, Avusturya ve Sırbistan gibi Avrupa ülkelerinde de vatandaşlar sokağa çıkarak karantinayı protesto etti.

Miami Beach’te sokağa çıkma yasağı

ABD’nin Florida Eyaleti’ne bağlı Miami Beach’te, üniversitelerdeki bahar tatilinden dolayı şehirde toplanan ve yeni tip koronavirüs tedbirlerine uymayan aşırı kalabalık nedeniyle acil durum ilan edildi. Miami Beach Belediye Başkanı Dan Gelber, CNN’e “Kurallara uyma niyeti olmadan gerçekten şehre çok fazla kişi geliyor ve şu an katlanabileceğimizden çok daha fazla bir kaos ve düzensizlik oldu” dedi. Polis, şehirde eğlence için toplanan ancak Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kurallarına uymayan kalabalığı dağıtmaya çalışırken, 20’den fazla kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Şehirde dün saat 20.00’den sonra 72 saat boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Miami Beach’e çıkan ana yolların da şehir dışından gelen araçlarla kapatıldığı bildirildi. ABD’de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 541 bin 919’a çıktı. Ülke genelinde tespit edilen vaka sayısı ise 29 milyon 784 bin 371’e yükseldi.

Yaşlılar aşılanmaya başladı

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşlıların ve kronik hastaların Kovid-19 karşı aşılanmaya başladığını duyurdu. Iştiyye, Sağlık Bakanı Mey Keyle’nin de katılımıyla işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bulunan Filistin Tıp Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. “Halkımızın koronavirüse karşı aşılanmasının başladığını duyurmak için buradayız” diyen Iştiyye, daha önce sağlık çalışanlarının aşılandığını hatırlatarak bu aşamada ise önceliğin yaşlılara ve kronik hastalara verildiğini belirtti. Salgın sırasında ve aşı temini konusunda Filistin’e sundukları yardımlardan dolayı başta ABD ve Avrupa Birliği olmak üzere herkese teşekkür eden Iştiyye, 11 bin 600 doz Biontec-Pfizer, 9600 doz AstraZeneca aşılarının da abluka altındaki Gazze Şeridi’ne gönderildiği bilgisini verdi. Nisan ortasında da 279 bin doz aşı almayı beklediklerini aktaran Iştiyye, 2 milyon doz daha aşı satın almak için sözleşmeler yapıldığını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.