DOLAR 32,2507
EURO 34,8576
ALTIN 2.428,13
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Avrupa’da Covid-19 Bağlantılı Yeni Çocuk Virüsü Ortaya Çıktı

20.05.2020
A+
A-

ABD’de gizemli hastalığa dair elde edilen bilgileri karşılaştıran küresel bir doktor grubunun koordinatörlüğünü yapan Dr. Jeffrey Burns, çocuklarda multisistemik inflamatuar sendrom adı bahşedilen bu durumun, virüsün yayılmasından sonradan ileri gelen bir sendrom olabileceğini belirtti.

“BUNA ARACISIZ OLARAK BİR VİRÜS NIÇIN OLMUYOR”

ABD medyasında yer alana habere kadar, doktorların büyük bir kısmının New York’ta olmak üzere asgari 150 çocukta vakaları araştırıldığı belirtilirken, Burns konuya ilişkin olarak şu açıklamada bulundu:

“Bu multisistemik inflamatuar sendroma ilk elden bir virüs neden olmuyor. Başlıca tahmin, bunun, hastanın bağışıklık tepkisine yan olması yönünde.”

DÜŞMEYEN ALEV, İLTİHAP SEMPTOMLAR ARASINDA

Semptomlar arasında  düşmeyen alev, iltihaplanma, böbrekler ve kalp gibi organlarda işlevsizlik yer almakta. Los Angeles’da bir tıp merkezinde pediatrik bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dr. Moshe Arditi, çocukların çatlak dudaklar, aydınlık kırmızı bir dil ve kırmızı göz gibi kan damarı iltihabı belirtisi de gösterebileceğini söyledi.

Illinois Insanlar Sağlığı Departmanı Direktörü Doktor Ngozi Ezike, gerçekleştirdiği bir basın toplantısında bu rahatsızlığın oldukça kompleks olduğunu belirterek, “Bu bir rahatsızlıklar spektrumu. Bir Takım vakalarda bireyin koroner arter tutulumu olur, bazen de olmaz,” ifadelerini kullandı.

ÇOCULARIN HEPSİNDE CORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKMADI

Bu durumdan etkilenen çocukların hepsinin Covid-19 testinin fazla çıkmadığı, fakat Avrupa ve ABD’nin çeşitli şehirlerinden alınan raporlarda ikisinin arasında bir temas bulunduğuna göze çarpan ettiği belirtilmiş haberde Dr. Moshe Arditi’nin “Bu çocuklarda, Covid-19 enfeksiyonuna yanıtın geciktiği görülüyor,” ifadelerine yer verildi.

Doktor Jeffrey Burns’ün, Covid-19’un daha fazla insanı etkilemesi sonucunda bu hastalığa sahip olan daha artı vakanın ortaya çıkacağını düşündüğü belirtildi. aynı zamanda haberde Burns’ün, “Salgının merkez üssü haline gelen yerlerde kabaca 4 ila 6 hafta sonradan bu hastalığa sahip vakaların oraya çıkması beklenebilir,” ifadelerine yer verildi.

“DSÖ SENDROMU TANIMLAMAK VE DOKTORLARI IHTAR ETMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”

Hastalık Teftiş ve Korunma Merkezleri (CDC) Sözcüsü göre, CDC’nin ülkenin tamamındaki doktorlara gönderilmek üzere bir ‘sağlık uyarısı ağı’ bildirimi hazırladığını belirtildi. Doktor Burns de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) sendromu ifade etmek ve doktorları uyarmak için çalıştığını, bu sayede doktorların neyi arayacaklarını ve nasıl çare edilebileceğini bileceklerini ifade etti.

aynı zamanda haberde Burns’ün, bu çalışmanın epeyce siklet arz ettiğini çünkü yetişkinlere oranla çocukların Covid-19’dan niçin daha az etkilenme olasılığı bulunduğunu açıklamaya asistan olabileceğini açıklama ettiği belirtildi.

İLİşKİLİ HABERLER Pandemi Günlerinde Çocuklar

Pandemi Günlerinde Çocuklar

Coronavirüsü Türk Halkının Satın Alma Alışkanlıklarını Değiştirdi

Coronavirüsü Türk Halkının Satın Alma Alışkanlıklarını Değiştirdi

Coronavirüsü Felce Neden Oluyor mu?

Coronavirüsü Felce Neden Oluyor mu?

Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

İLİşKİLİ GALERİLER Coronavirüsü Yenerek Sahillere Koştular

Coronavirüsü Yenerek Sahillere Koştular

Dünya Genelinde Coronavirüsü Atlatan Kişi Sayısında Büyük Artış

Dünya Genelinde Coronavirüsü Atlatan Birey Sayısında Büyük Artış

Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Şart

Pink Oğlu Jameson’ın Coronavirüsle Mücadele Sürecini Anlattı

Pink Oğlu Jameson’ın Coronavirüsle Uğraş Sürecini Anlattı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.