DOLAR 32,2841
EURO 34,8241
ALTIN 2.447,15
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C

AVM’ler geri sayımda

06.05.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Hanife Baş’ın haberine tarafından Cumburbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın alışveriş merkezlerinin (AVM) 11 Mayıs’ta açılacağını duyurmasının gerisinde perakende sektörü hareketlendi. Markalar önce cadde mağazalarını açmaya başlarken, AVM’ler için de hazırlık yapıyorlar. Boyner, LC Waikiki, Koton, Defacto, İpekyol, Mavi, Beymen, Vakko, Flo gibi markaların önce caddelerde sonradan AVM’lerde mağazalarını açmaya hazırlandığı öğrenildi. AVM’lerin bir kısmı 11 Mayıs’ta açma planları yaparken, bir kısmı da 27 Mayıs-1 Haziran arası açılış planlıyor. 11 Mayıs-1 Haziran arası Türkiye’deki bütün AVM’lerin derece derece açılması planlanıyor.

İlk açacak AVM’ler arasında Multi Turkey bünyesindeki Forum AVM’ler, Gülaylar Grup AVM’leri, Vialand, Viaport, Ece AVM’leri var. Mall of İstanbul, Mall of Antalya, Venezia, Korupark Galibiyet Plaza, İsfanbul, Viaport, Viaport Yat Limanı Tuzla birincil açacak AVM’ler aralarında adı geçenler. 

Birçok AVM, perakendecileri arayıp açıp açmayacaklarını soruyor. 11 Mayıs tarihini açılış için erken bulanlar da var.Akiş GYO bünyesindeki Akasya ve Akbatı, 1 Haziran’da açılacağını duyurdu. Rönesans Holding bünyesindeki Optimum markalı AVM’ler de 27 Mayıs-1 Haziran arası açılış planlıyor.

Sosyal harmoni aşaması

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, 11 Mayıs-1 Haziran arası bütün AVM’lerin açacağını belirterek, “Cumhurbaşkanı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle 11 Mayıs’ta açılışa hazırlanıyoruz. 11 Mayıs’tan itibaren derece derece ve tedbirli olarak AVM’ler açılacak. 1 Haziran’a dek olan süreci sosyal uyum aşaması olarak görüyoruz. Tedbirlerle adi hayata dönmeye çalışacağız” dedi.

Merdiven 4 kere silinecek

İstanbul’daki İstinyePark Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Uğur Berk, 1 Haziran’da açılmayı hedeflediklerini oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrası daha erken açılabilme konusunda toplantılar yaptıklarını belirterek, “AVM’ye girişlerde bütün önlemleri alacağız” dedi.

Zorlu Center Genel Müdür Didem Aydın, 11 Mayıs’ta açacak durumda bulunduklarını dile getirerek, “AVM’mizde isteyen olursa açabilir. Açıp müşteriyi ağır ağır alıştırabilirler. Biz önlemlerimizi aldık” diye konuştu.

AYD’nin açıkladığı önlemlere tarafından, AVM’lere cümbür cemaat maskeyle alınacak. Maskesi olmayana verilecek. Yürüyen merdivenler saatte 4 defa silinecek. Sosyal mesafe için işaretlemeler yapılacak.

‘200 mağazayı bu hafta açarız’

LC Waikiki Idare Heyeti Başkanı Vahap Minik, bu hafta sokak mağazalarını açmaya başladıklarını belirterek, “Hafta ardına kadar 200’e yakın mağazamızı açmış olacağız. 11 Mayıs’tan itibaren ise açılacak tüm AVM’lerde yer alacağız. Önlemlerimizi aldık, her yönüyle hazırız. 11 Mayıs’tan başlayıp 1 Haziran’a kadar bütün AVM’ler adım adım gevşemiş olacak” dedi.

İpekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın ise, 11 Mayıs’ta açılacak AVM’lerde yer elde etmek için hazırlık yaptıklarını anlatarak, “Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından önce 11 Mayıs’ta yalnızca caddeleri açacaktık. Acilen hepsini bir anda açacağız. AVM’lerin çoğu açılışla ilgili kararlar alıyor. 1 Haziran’ı düşünenler erkene alabiliriz mi diye toplantılar yapıyorlar. Biz AVM’lerde de açacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.