DOLAR 32,2093
EURO 35,0168
ALTIN 2.501,77
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Ateca makyajlandı! 2021 Seat Ateca tanıtıldı! 2021 Seat Ateca makyajlanmış bir şekilde tanıtıldı. Yenilenen tasarımına eşlik eden yeni teknolojisi…

15.06.2020
A+
A-

Geçtiğimiz hafta ilk teaser görselleri yayınlanan 2021 Seat Ateca, üretime başlanığı 2016 yılından itibaren 300.000’den fazla satılarak İspanyol üreticinin en fazla satılan modelleri aralarında yerini aldı.

2021 Seat Ateca dış tasarımı

Yenilenen Seat Ateca, Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan ve Peugeot 3008 gibi rakiplerinin karşısına, yeni Seat Leon’da gördüğümüz LED farlar ile çıktı. Yenilenen LED farların yanı sıra yeniden planlanmış ızgara ve sis farları da 2021 Seat Ateca SUV modelinde gördüğümüz yenilikler arasında yer alıyor. Arkadaki tasarımda da LED stoplar ve tamponda yapılan şansın dönmesi göze çarpıyor. Hem yeni Seat Leon’da olduğu gibi bagaj kapağında model adı eğik yazı ile eklenmiş durumda. Bunlar haricen yeni Seat Ateca SUV modelinin dış tasarımı için söyleyebileceğimiz daha pozitif detaylar bulunmuyor diyebiliriz. Ön ve arkadaki tamponda yapılan değişikliklerin 2021 Seat Ateca’yı birkaç santimetre uzattığını da belirtelim.

Yeni Seat Ateca iç tasarımı

2021 Seat Ateca iç mekanda yeni teknoloji yükseltmeleri aldı. Bunların başında 10.25 inç boyutundaki gösterge paneli ve 9.2 inç boyutundaki veri-eğlence sisteminde yapılan arayüz güncellemeleri yer alıyor. 2021 Seat Ateca’nın teknolojik yeniliklerinden ses tanıma özelliği, eSIM, kablosuz telefon çok miktar pedi, dört adet USB Type-C girişi gibi özellikleri sayabiliriz.

İç mekanda kullanılan sert ve mat plastik kaplama ve RGB ortam aydınlatması, otomobilin daha lüks bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Keza yenilenen direksiyon simidi de iç mekanda yapılan güncellemeler aralarında.

2021 Seat Ateca motor seçenekleri

2021 Seat Ateca motor seçenekleri aralarında dört dizel ve dört benzinli zor aktarım organı yer alıyor.

Benzinli modellerden başlarsak yeni Seat Ateca, 110 beygir baskı üreten 1. litrelik TSI motoruyla karşımıza çıkıyor. Bunu 150 at baskı üreten 1.5 litrelik TSI motoru takip ediyor. Bu iki seçenek de manuel vites ile kombin edilmiş durumda. 150 at zor üreten 1.5 litrelik motor ve 190 at zor üreten 2.0 litrelik TSI motorlar da 7 ileri DSG şanzıman ile birlikte seçim edilebiliyor.

Dizel modellerde yalnızca 2.0 litrelik motor seçeneği sunan yeni Seat Ateca, 115 ve 150 beygir kuvvet üreten 6 ileri manuel vites ile satışa sunulacak. Keza dizel seçeneklerde 150 at güç üreten DSG şanzımanlı iki seçenek de yer alıyor.

Yenilenen Seat Ateca SUV modelinin ülkemize geliş tarihi ve fiyatı hakkında az önce markadan net bir tanımlama gelmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.