Aşure Günü Etkinliği: Yabancı Öğrencilerle Geleneksel Tatlar ve Kültür Paylaşımı
Aşure Günü etkinliği: Yabancı öğrencilerle geleneksel tatlar ve kültür paylaşımı, dostluk ve paylaşım dolu bir deneyim.
Muharrem ayı vesilesiyle Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilere aşure ikramı yapıldı. Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından kampüste gerçekleştirilen bu etkinlikte, geleneksel lezzetler katılımcılarla paylaşıldı.
Etkinliğe farklı ülkelerden eğitim görmek üzere Kastamonu’ya gelen yabancı öğrenciler, Aşure Günü’nün köklü kültürel mirasını yakından deneyimleme fırsatı buldu. Hazırlanan aşureler, öğrencilerin beğenisine sunuldu ve günün hatırası için fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi.
Programın sonunda katılımcılar arasında bir dayanışma ve paylaşım havası hakimdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Onur Hasdedeoğlu, Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Aydın Caymaz, Basın Müşaviri Doç. Dr. Selver Mertoğlu ve Müşavir Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zuhal Ergün ile akademik ve idari personel ile çok sayıda uluslararası öğrenci etkinliğe katıldı.