DOLAR 32,3684
EURO 34,9873
ALTIN 2.324,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Astana görüşmeleri bugün devam ediyor

22.04.2020
A+
A-

Uyruk Gazetesi’nden Ecem Toplar’ın haberine kadar Suriye Tüzük Komitesi’nin karşı taraf Benzeşen Başkanı Hadi el Bahra ve Antalya Bilim Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü Prof. Dr. Tarık Oğuzlu toplantıya ilişkin Milliyet’e değerlendirmelerde bulundu. Hadi el Bahra, şunları söyledi: “Bugünkü görüşmelerde öncelikli konu, Türk-Rus mutabakatında varılan ateşkesin kararlı hale getirilmesi. İkincisi, Soçi Anlaşması’nın çatışmasızlık hattına geri dönülmesi ve rejim güçlerinin son saldırılarında aldıkları köy, kasaba ve şehirlerin dışına çekilmesi gibi geri kalan konuların detaylarını incelemeye çalışmak olmalıdır. Benim de benzeyen başkanı olduğum Cenevre’de tıkanan Anayasa Komitesi siyasi sürecinin aktivasyonu için, Rusya ve İran gerçek çabalarını göstermeli, rejimin tüzük komite çalışmalarına olumlu bir şekilde katılması ve bütün bağlılık göstermesi için bir anlaşmaya varmalılar.”

Oğuzlu da “İran’ın Astana Görüşmeleri’ne yeniden başlanması yönünde attığı adımın en manâlı nedeni, Türkiye ile işbirliğini sürdürülebilir kılmak. Ne İran ne de Rusya, Türkiye’nin kendi başına insiyatif alarak ABD ile daha yakın işbirliği yapmasını istemez. Bunun önünü alabilmek için süreci hızlandırdılar. Somut bir netice çıkmasından ziyade sürecin devamlılığını önemsiyorlar. Ancak bu sürecin rejimin lehine işlediğini görüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.