DOLAR 32,5410
EURO 34,9121
ALTIN 2.423,55
BIST 9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Aslıhan Doğan Turan’dan hamilelere tavsiyeler

23.04.2020
A+
A-

Sabahleyin Gazetesi’nden Bülent Cankurt’un yazısı…

İlk başta hamile bir şekilde karantinaya girmek Aslıhan Hanım’ın moralini bozsa da kendini anında toparlamış.

Peki karnı burnundaki Aslıhan Doğan Turan’ın karantina günleri nasıl geçiyor ve kendisi gibi hamile olanlara neler nasihat ediyor?

İşte cevabı:

“Bu sürecin hamileliğime eşit gelmesi açık konuşmak gerekirse başlarda beni epey korkuttu. Fakat sonradan, önce 1.5 yaşındaki oğlumu, sonradan karnımdaki 7 aylık bebeğimi ve eşimi düşünerek, panik yapmamam gerektiğine karar verdim ve kendimi eğiterek panikten kurtuldum.

Çoğunlukla günümü, oğlumla beraber, gayet artı ve açık konuşmak gerekirse yüksek enerjide geçirmeyi başarabiliyorum. Saat sabah 06.30-07.00 civarında uyanıp, Hamza ile kahvaltı edip sonra bahçemizde ya da yuvamızın içinde öbür aktivitelerle süre geçiriyoruz.

Bu dönemde pek spor yapmıyorum; fazla gereksinim duymadım açık konuşmak gerekirse. Hamza’nın peşinde koşmak ve onunla oyun oynamak benim için gayet doğal ve hoş bir spor oluyor.

Özel bir besin programım katiyen yok. Zaten genellikle sağlıklı besleniyorum. Bu süreçte de daha artı sebze, daha eksik karbonhidrat yemeye itina gösteriyorum.

Özetle; karnımdaki bebek, Hamza, kendim ve ailem için hoş enerjide kalmaya çalışıyorum. Kötü şeyler düşünerek yok, güzel şeylere odaklanarak ve bir an önce bitmesini dileyerek bu süreci tamamlamaktan yanayım. Bütün hamilelere de bunu öğüt ediyorum.

İlk randevuyu alın

Bu süreçteki en büyük endişem doktor kontrollerim olmuştu. Eşimle beraber sabahleyin 08.30’da ilk randevuyu alarak, maskelerimizi ve eldivenlerimizi takıp, gerekli hijyen kurallarına uyarak hastanemize gittik. Tetkik ve testleri oldum ve bir saat içinde hastaneden çıktık. Gördüm fakat, bu da çok üzüntü edilecek bir koşul değilmiş. Siz de böyle yapın, doktorunuzdan sabah ilk randevuyu alın.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.